Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«E18: På høy tid å snu»

E18 ved Framnes, før Filipstad, Oslo. (Creative Commons-lisensiert) Foto: M.PRINKLE/WIKIMEDIA

E18 er den viktigste enkeltsaken i valgkampen i Oslo, skriver Marianne Borgen (SV).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2015 kl 13:11

Stadig flere ser behovet for en snuoperasjon i transportpolitikken i Oslo, og stadig flere engasjerer seg mot utbyggingen av E18 vestover til en enda større forurensingsmaskin. E18 er den viktigste enkeltsaken i valgkampen i Oslo.

Da må også Oslo-politikerne være ærlig med velgerne. «Alle» er nå enige om at planene for en 12-feltsvei ikke kan gjennomføres. Men Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet har alle hender på rattet i Oslopakke 3. Millionene løper til planlegging av monsterveien, med disse partienes velsignelse. Og Arbeiderpartiet i Akershus ivrer som aldri før for veien.

Marianne Borgen, SV. Foto: ARKIVFOTO

Men vi kan ikke bygge oss ut av bilkø. SV går til valg med et krystallklart krav om å skrote de eksisterende E18-planene, og å flytte penger til utbygging av ny T-banetunnel, Fornebubane og A-husbane.

Får SV makt i Oslo til høsten, blir det en snuoperasjon i transportpolitikken og miljøpolitikken i Oslo

Flere miljøtiltak må gjennomføres på dagens E18. Også på kort sikt kan og bør det gjøres grep. Stengingen av felt i Smedstadtunnelen og nedgangen i biltrafikk viser en betydelig endringsvilje blant folk flest.

Nå må vi benytte oss av dette mulighetsrommet, og omgjøre et av feltene til et miljøfelt for elbiler, kompiskjøring og varetransport. Det er ingen grunn til å vente på ytterligere utredninger – vi trenger ren luft nå.

I de siste fire åra har bystyreflertallet stemt ned SVs forslag om køprising, sterkere satsing på sykkelveier og mer. Men vi tror folk er klare for disse tiltakene. Får SV makt i Oslo til høsten, blir det en snuoperasjon i transportpolitikken og miljøpolitikken i Oslo.

Marianne Borgen
SVs toppkandidat til Oslo bystyre

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...