Nordre Aker Budstikke

Ønsker å skape den perfekte uka på nabolagskafeen

Vi blir møtt av hyggelige folk bak disken på Eckers. Foto: Gullaug Pless

For lokalkjente er Trikkesløyfa og kinobygget på John Colletts plass et landemerke. Her åpnet Eckers dørene høsten 2020 i det som tidligere var lokalene til Café Abel. Før det var Eckers etablert i Eckersbergs gate på Frogner siden 2015.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: I begynnelsen av 2016 kjøpte Jonas Stinnerbom (31) kafeen Eckers i Eckersbergsgate av barndomsvenner. Nå driver Jonas de to kafeene på henholdsvis Frogner og Ullevål sammen med makker Lucas Marthinsen (26).

Gründerne Jonas og Lucas. Foto: Gullaug Pless

Unge karer med variert bakgrunn

Jonas har variert bakgrunn, han startet å jobbe på på kjøkken da han var 14 år, og var soussjef da han var 16. Han er utdannet vinkelner og har jobbet som sommelier på Maschmanns og på Holmenkollen Restaurant. I tillegg har han vært bartender og arbeidet som vekter i Prosec.

Kompanjongen Lucas er utdannet personlig trener og har jobbet i ferskvaredisken på Meny. Det var der han fikk interesse for mat. Han trives veldig godt med å jobbe i Eckers. De energiske gutta får inspirasjon over alt.

Sunn mat og smakfulle juicer

De har videreført konseptet fra de forrige eierne og menyen består fortrinnsvis av rause sandwich, toast og salat.


– Menyen er proppfull av gode juicer, fortell!

– I starten var vi veldig opptatt av næringsinnhold, det ble noe litt for medisinsk over juicene. Over tid har vi funnet nye navn og endret menyen, sier Jonas.

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

Noe av menyer er utviklet siden de startet, men Peperonitoasten står urørt siden forrige eier utviklet den.

– Det er viktig at du som gjest får rikelig mat for pengene, understreker Lucas. Under pandemien har det gått mye i take-away, av den grunn forsøker de å holde menyene så enkle som mulig.


Menyene er forøvrig håndskrevet på tretavler som henger høyt oppe på veggen over disken. For en godt voksen dame er det vanskelig å se hva som står. Men, snart kommer det bestilling på mobil, så da blir det enklere for alle.

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

Foreløpig kjører de samme matmeny fra morgen til kveld. Men, de vurderer å legge til nye retter. Kanskje tapas, men de vil vente og se an før de går ut og lover noe. De registrerer at syklister kommer forbi, stopper og tar en øl. Det setter de pris på. Eckers skal være et uformelt sted å stikke innom.

Flere planer for nabolagskafeen Eckers på Trikkesløyfa

Lucas og Jonas har definitivt planer om å gjøre mer ut av konseptet på Trikkesløyfa enn på Frogner.


– Tanken er å skape noe mer, siden lokalene er så store, forklarer Jonas.

I tillegg til de lyse kafélokalene på gateplan og uteserveringen, er det en stor kjeller der de planlegger å bygge scene og ha litt sånn «Herr Nilsen» stemning (red.anm. en restaurant med scene vis á vis Oslo Tinghus).

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

– Foreløpig er åpningstidene begrenset, men vi har tillatelse til holde åpent til 01.00. Vi vurderer følgelig å utvide åpningstiden til høsten når alt åpner igjen, forklarer Jonas.

På grunn av restriksjoner og en stille sommer, har de holdt igjen på det meste. Men utover høsten satser de for fullt med program.


– Mange studenter ønsker at vi skal starte med quiz kvelder. Vi har også hatt en idé om stand-up kvelder, sier Lucas.

Vi har besøkt Eckers på John Colletts plass.

Spennende muligheter i kjellerlokalet

Da Nordre Aker Budstikke var på besøk i august, var kjellerlokalet under oppussing. Her ser gutta for seg å leie ut og å ha egne arrangementer.

– Vi hører litt på hva folk rundt her ønsker seg, vi gjør det vi kan og vi bygger konsepter som mange som mulig kan bli fornøyd med, fortsetter Jonas.

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

Pønsker ut den perfekte uka

De tenker blant annet å sette opp temakvelder, det er mange ulike mennesker å ta hensyn til i nabolaget både hva gjelder alder og interesser. Noen vil se fotball på storskjerm, andre vil ha quiz, andre ingen vil kanskje ha foredrag.

– Vi må prøve å finne den perfekte uka, de samme folkene kommer jo ikke syv dager i uken. Den balansen der vil vi prøve å finne ut av og legge opp aktivitetene deretter, sier Jonas.

Målet for gründerne er å bli ferdig med konseptet og sette systemene, slik at det går litt av seg selv. Gutta vil jobbe litt mindre, falle mer til ro og åpne noe på østkanten på sikt. På den måten blir de mer konkurransedyktige. De overtok lokalene på Trikkesløyfa før sommeren i fjor og åpnet i slutten av september. De har stått på sent og tidlig, bygget alt interiøret selv og er opptatt av det skal være sjel i lokalene.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

Eckers på Ullevål. Foto: Gullaug Pless

Nesten som å være i New York

Under covid har det gått opp og ned og det har blitt mer take-away med Foodora. Vi forstår det har vært mye ekstrajobb og mange regler som hele tiden har endret seg. De uttrykker at det har vært slitsomt med alt ekstraarbeidet, men er tydelige på at de får kjempegode tilbakemeldinger på leveransene fra Foodora.

– Hva er drømmen. Hvordan ser det ut her fremover?

– At stedet blir selvgående, sier de begge i kor.

Det er mye som må ordnes og fikse når man er gründer. Begge ønsker å skape en hyggelig møteplass for alle i området. Det er foreløpig ikke for mye konkurranse, så de kan skape noe særegent. Og det gjør de til gangs med interiøret. De kaller seg byggerne og er opptatt av treverk og metall.

– Du føler ikke at du er i Oslo når du kommer hit, men kanskje i New York. Det er også surfervibes og tropisk. Vi er åpne for innspill til aktiviteter, for eksempel kunstutstillinger, vi har allerede kunst i kommisjon og vi ønsker å leie ut lokalene. Flere spør om lokaler til for eksempel konfirmasjon, avslutter Jonas som understreker at de ønsker alle varmt velkommen til Eckers.

Vi møtte på mange smilende mennesker på Eckers. Foto: Gullaug Pless

Gjestene trives på serveringsstedet i Trikkesløyfa. Foto: Gullaug Pless

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...