Nordre Aker Budstikke

Eiendomskonge har overtatt kinobygget

Vestgrensa 2 på John Colletts plass – "kinobygget" – og Vestgrensa 4, bygget bak der bl.a. Bicks kafé ligger, er overtatt av eiendomsinvesteor Pål Gordon Gundersen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vestgrensa 2 og 4, som blant annet omfatter Ullevål kino-bygget på John Colletts plass er kjøpt av en av de største boligeierne i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Vestgrensa 2 og 4 ble i fjor klargjort for salg. Megler Jacob A. L'Orsa i Akershus Eiendom fortalte Nordre Aker Budstikke i november at de markedsførte eiendommen overfor investorer og eiendomsutviklere, og at håpet var å konkludere med et salg innen nyttår.

– Det er mange interessenter til et objekt som dette, sa L'Orsa i november.

Nå bekrefter megleren at selskapet Vestgrensa Eiendom AS, som eiendommene i Vestgrensa 2 og 4 ble overført til i fjor, er solgt. Han ønsker ikke å kommentere salget noe utover dette.

I mars ble det gjort endringer i styresammensetningen i Vestgrensa Eiendom AS. Ny styreleder er Pål Georg Gundersen, med Edd Martin Traaseth som styremedlem. Samtidig ble selskapet Vestgrensa Holding AS opprettet i slutten av februar.

Stor eiendomsinvestor

Pål Georg Gundersen er en av Norges største private eiendomsinvestorer, og har de siste årene bygget opp Merkantilbygg-konsernet. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 650 millioner kroner. I følge E24 var Gundersen den som kjøpte aller flest boliger i Oslo i 2015.


Gundersen driver også stort innen utleie, og eier flere hoteller på Geilo, skriver DN.

Han er rangert på plass nummer 38 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste, med en formue på 5 milliarder kroner. Kapital skriver at han er en av de største boligeierne i Oslo, primært med bygårder på Oslos vestkant «som har hatt en betydelig verdiutvikling, særlig det siste året.»

Edd Martin Traaseth sluttet i februar i år som konsernsjef i det Christian Ringnes-eide selskapet Eiendomsspar, etter nesten 31 år. Det skriver Estate Nyheter.

5 millioner i leieinntekter

Vestgrensa 2 og 4 inneholder bolig-, kontor- og handelsarealer. Eiendommene er solgt med nåværende leiekontrakter. Leietakere er blant andre Café Abel, Norgesgruppen (Kiwi), All Nation Full Gospel Church, Ullevål Hageby Tannklinikk, Majorstuen Eiendomsmegling og kafé Bicks. I tillegg er det åtte leiligheter i Vestgrensa 4.

Ifølge prospektet var det bare 230 kvadramter som sto tomme da eiendommen ble solgt, dette er de gamle lokalene til Abelloftet. Bydel Nordre Aker bestemte seg for å avslutte sin leiekontrakt på Abelloftet i fjor.


Vestgrensa 2 ble oppført i 1927 som Ullevål kino, og Vestgrensa 4 i 1934. De to byggene har et samlet bruttoareal på 2960 kvadratmeter. Leieinntektene for 2018 er estimert til 5,4 millioner kroner, ifølge prospektet.

58 prosent av leieinntektene kommer fra handelsarealene, 22 prosent fra boligutleie og 15 prosent fra kontorutleie.

Nordre Aker Budstikke har gjort flere hendvendeler til Pål Georg Gundersen og Edd Martin Traaseth, samt til Gundersen-selskapet Merkantilbygg, for å få kommentert kjøpet og høre hvordan de nye eierne ønsker å bruke det. Vi har ikke fått svar.

Det er ikke klart hva eiendommen er solgt for.

Ønsker kulturhus

Vestgrensa 2, kinobygget ved trikkesløyfa, er siden 2013 oppført på Byantikvarens Gule liste, som teater-kino-konserthus. Bygget ble drevet som kino frem til 1969. Siden er kinosalen blant annet brukt som auditorium av Universitetet i Oslo, og en menighet.


John Colletts plass, foran Vestgrensa 2, skal oppgraderes til torg og møteplass av Oslo kommune. Eierne av Vestgrensa 2 og 4, samt Blindern vel, Abels Hage, Norgesgruppen og Bydel Nordre Aker har deltatt i planleggingen. Det har tidligere vært en arkitektkonkurranse for utviklingen av plassen. Den ble vunnet av Dronninga Landskap. Forprosjektet går sin gang, ifølge Bydel Nordre Aker.

Blindern Vel, samt andre interesser i Ullevål-området, har lenge også jobbet for at kinobygget skal bli et kulturhus for lokalmiljøet.

I november i fjor holdt den nystartede nabolagsgruppa for Colletts kulturhus sitt første møte.

– Nabolagsgruppa jobber for et nytt kulturhus i Vestgrensa 2 på John Colletts plass. Nærmere bestemt i den gamle kinosalen og lokalet som huset Abelloftet samfunnshus, sa en av bidragsyterne, Magnus Ormåsen, i november i fjor, før eiendommen var solgt. Colletts kulturhus understreket at de var klare for samarbeid med den nye eieren.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer har ikke Colletts kulturhus ennå hatt samtaler med de nye eierne.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...