Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Einar ble takket av dronningen - nå får han gratis bil

Bygdø ILs Einar Kjerschow er den første Ildsjelbil-vinneren.

Godt synlig: Ser du ildsjelbilen, ta et bilde og last det opp på sosiale medier med #ildsjelbilen. Vi trekker en vinner hver måned.

Einar Kjerschow har fått takk fra selveste dronningen for skiløypene på Bygdøy. Han er den første vinneren av Ildsjelbilen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SKØYEN/BYGDØY: «Einar sitter svært ofte selv på snøscooteren og kjører løyper før andre har stått opp om morgenen. Han er leder i Bygdø IL og trener for både barn og unge flere dager i uken.»

Slik beskrives mannen som står i blå klubbdrakt midt i bilforretningen til Møller Bil på Skøyen den første mandagen i februar, i en av mange nominasjoner til Ildsjelbilen-prisen.

LES OGSÅ: Hvem skal få «Ildsjelbilen»?

NOMINER DEN NESTE ILDSJELEN! GÅ TIL SØKNADSKJEMAET!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NÅ MED BIL: De siste åtte årene har Einar ikke hatt egen bil. En el-bil kan imidlefrtid forsvare å la sykkelen stå for miljøentusiasten. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

 

Startet Bygdø IL

Einar Kjerschow gjenoppstartet Bygdø IL, sammen med Eivind Kvamme Jensen, i 2005. Einars sønner var for lengst voksne, men, som Einar sier:

«Det ligger så godt til rette for skiløyper på Bygdøy. Jeg hadde glede av det da jeg var barn på 50- og 60-tallet. Det bør nye generasjoner også få glede av.»

- Einar Kjerschow ble et naturlig valg, sier dittOslo-redaktør Fredrik Eckhoff. Sammen med CC Vest skal lokalavisen gi fire lokale ildsjeler mulighet til å disponere en bil helt gratis i tre måneder av gangen, gjennom 2014. Bilen er en Volkswagen E-Up fra Møller Bil Skøyen.

- Einar fremstår som et ideal for mange, sier senterleder Line Victoria Bergh ved CC Vest.

Kjerschow takker. Nesten litt brydd over  Han trives med å bidra.

- Vi har fått på plass en avtale med Kongsgården, slik at vi får kjøre løyper over jordene deres, forklarer han.

Det er bare innenfor portene til Kongens egen eiendom Einar og løypescooteren hans ikke slipper til.

- Men vi jobber med saken, sier Kjerschow med et smil.

Og selveste dronning Sonja benytter seg av Einars løyper. Hun har til og med sendt sin personlige takk til mannen, som også er belønnet med Bygdø Vels ærespris.

Habil kajakkpadler

Heldigvis er det ikke vinter året rundt på Bygdøy. 63 år gamle Kjerschow ligger ikke på latsiden når solstrålene begynner å varme svabergene. På 70-tallet startet Kjerschow kano- og kajakkklubben Nord KKK på Bygdøy.

Mange hundre nyter i dag godt av aktivitetstilbudet i klubbene Kjerschow har startet opp, og bruker fritiden sin på. Einar skal kjøre Ildsjelbilen ut april.

Miljøbevisst

De siste åtte årene har ikke Einar Kjerschow hatt egen bil.

- Men ta det med ro. Jeg har kjørt mye, selv om jeg ikke har hatt bil selv, sier han.

Kjerschow er sivilingeniør i miljøteknikk, og har vært miljøopptatt hele livet. Derfor har det fristet lite med en bil som kjører på fossilt brenstoff. Nå blir sykkelen midlertidig erstattet av firehjulingen fra Møller Bil Skøyen.

- Og det passer perfekt at det er en el-bil!

Vi ønsker Einar god tur i Ildsjelbilen. Hvem skal få kjøre den i tre måneder fra mai? Kanskje en ildsjel fra ditt nærmiljø?

NOMINER DEN NESTE ILDSJELEN! GÅ TIL SØKNADSKJEMAET!

 

 

 

Følg Ildsjelbilen på Instagram

Ser du «Ildsjelbilen» på tur i Oslos gater?

Ta et bilde og last det opp i sosiale medier (Instagram, Facbook og Twitter) med #ildsjelbilen og vinn Flaxlodd. Vi trekker én vinner i måneden.

Følg også @Ildsjelbilen på Instagram. Der vil du se alle leserbildene, og Einars Kjerschows egne bilder av Ildsjelbilen!

Instagram #ildsjelbilen:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...