Nordre Aker Budstikke

Eks-politimesteren besøkte Maridalen Rotary

Tidligere politimester Rolf B. Wegner til venstre og president i Maridalen Rotary, Ola Stave. Foto: MARIDALEN ROTARY

Hva han snakket om? Jo, har vi mistet tillit til politiet, som følge av Jensen-saken?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2018 kl 10:38

NORDBERG: Maridalen Rotary inviterte tidligere politimester i Bergen, Rolf B. Wegner, til Nordberg, i lokalene i Nordberghjemmet.

– Wegner er en underholdende foredragsholder med en flott CV. Tema denne kvelden var: Har politiet tillit hos publikum, etter Jensen-saken? (journ. anm. den korrupsjons og hasjdømte eks-politimannen Eirik Jensen, som har anket saken.)

Viktig redskap

Wegner understreket at tillit hos publikum, det er ett av de viktigste redskapene som politiet har. Tillit skaper trygghetsfølelse hos publikum, og noe politiet er avhengig av. Tillit er med på å øke muligheten til å løse de konkrete politioppgavene, og bidrar til et viktig samspill med publikum.

Han kunne også fortelle at folks tillit til politiet måles hvert år og ligger prosentvis ganske stabilt på 80 tallet, sist år var den 85 %.

Politiets egenart

Wegner snakket også om viktigheten av politiet som egenart, ikke som en forlengende arm av regjeringen og maktapparatet, heller at politiet er en borger i uniform. Wegner understreket også at det er viktig at politiet er åpne på hvordan de arbeider, det øker tilliten. Samme med media, politiet må være synlig i media, ikke være lukket. Og gjerne stille opp utad i nystrøket uniform og gi et solid inntrykk.


Ellers snakket han også om at det er en viktig sammenheng mellom tillit og at politiet møter opp hos publikum når noe har skjedd, eksempelsvis ved boliginnbrudd eller voldssaker.

«Enslig svale»

Videre om Jensen-saken, Wegner mener at Jensen er en «enslig svale», og at det er det han blir oppfattet som av publikum. Derfor tror ikke Wegner at Jensen-saken har svekket publikums tillit til politiet. Uavhengig av hva som blir utfallet av en ankebehandling av Jensen-saken i lagmannsretten, mente Wegner videre at dette ikke ville ha noen betydning for tilliten til politiet.

I tillegg til at han opplever at det har vært gjort en meget grundig etterforskning i saken.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...