Nordre Aker Budstikke

Elevene svingte seg på kjøkkenet og stakk av med førsteprisen

Tåsen skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Imponerende kokkekunst av Tåsen-elevene, og selvsagt skal seieren feires!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 10:42

TÅSEN: 7. trinn på Tåsen skole har vært med i en landsomfattende konkurranse for barne- og ungdomsskoler som heter Kokkesprell. Det er Sjømatrådet som står bak dette.

«Kokkesprell er en leken oppskriftskonkurranse for alle elever i barne- og ungdomsskolen i Norge, med sjømat i hovedrollen. Slipp kreativiteten, skapertrangen og matgleden løs!», står det på kokkesprell.no sin egen nettside, forrige skoleår vant Berg skole i Halden.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Norges sjømatråd, fiskesalgslagene, Helsedirektoratet, NIFES og fylkeskommunene.

Videre står det på nettsiden:

Kokkesprell tar barn og unges smak på alvor. Vi inviterer alle elever i grunnskolen til å komponere sin helt egen sjømatrett med grønnsaker og annet tilbehør - akkurat slik dere liker den best. Bli enige om klassens sjømatfavoritt og send oss bilde, oppskrift og en kort beskrivelse av prosessen. Juryen legger vekt på matfaglig kvalitet, presentasjon av retten, beskrivelse av fremgangsmåten og en kort beskrivelse av arbeidet med konkurransen. Helheten og kreativiteten er viktig. Bruk gjerne våre oppskrifter som ekstra inspirasjon, men husk at retten dere deltar med skal være deres egen. Hensikten med konkurransen er at barn og unge får anledning til å smake og reflektere rundt hvilken sjømat de liker, og kan samarbeide om å komponere en sjømatrett alle synes smaker godt.


Pokébowl - vinnerretten. Foto: TÅSEN SKOLE

Tåsen vant!

- Av alle ting: De vant hele konkurransen! forteller en sikkert stolt assisterende rektor Ragnhild Rist, til Nordre Aker Budstikke.

«Pokébowl»

Vi tok også en prat med læreren ved skolen, som har hatt ansvaret for opplegget, Christer Carlsen:

- Vi - syvende trinnet - hadde først en intern konkurranse mellom elevene på trinnet, hvor grupper på tre - fire elever lagde egne oppskrifter med sjømat. Maksprisen var på 150 kroner, og elevene måtte selv sette opp budsjett og handlelister. Vinnerretten, kåret av lærerne på trinnet, er en «pokébowl» - en slags Hawaii-inspirert sushirett, forteller Christer.

Lea, Nelly og Maria fra syvende trinn og i farta på kjøkkenet. Foto: TÅSEN SKOLE

5000 kroner

Han fortsetter:

- Denne retten lagde så alle 102 elevene - i grupper på tre og fire, og vi lærere sendte inn bilder, samt oppskrift og fremgangsmåte - skrevet av elevene, til Kokkesprell. Fredag før påske fikk vi en telefon om at vi vant - og premien er besøk fra Fiskesprell og Sjømatrådet. De tar med seg to kokker, masse pynt og en sjekk på 5000 kroner som overrekkes elevkassen på torsdag.
Da skal vi også lage retten vår, i tillegg til en fisketaco. Det hele skal fortæres i vår nyoppussede herredstyresal, her på skolen, forteller læreren videre.

Vinneroppskriften:

Foto: TÅSEN SKOLE

Og hva skal pengene brukes på?


- Vi har besluttet å bruke premien til å booke en kinosal for hele trinnet, før sommerferien!

LES OGSÅ: Den gang Tåsen skole lå midt utpå et jorde

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...