Nordre Aker Budstikke

En svært viktig kamp:

Lyn-jentene kan juble over seier i vestkantdramaet

Foto: Christian Fredrik Borg

Det var stor spenning knyttet opp mot lørdagens Toppserien-kamp mellom Røa og Lyn, og sistnevnte spilte naboene i senk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2020 kl 21:29

RØA: Det var nok to veldig spente lag som gikk ut på Røabanen, lørdag. En veldig viktig kamp for de to lagene som ligger helt nederst på tabellen, Røa helt avhengig av seier for å ha en sjanse til å unngå nedrykk.

Lyn skriver blant annet selv i forkant av kampen:

«Aldri før har det vært jevnere i topp og bunn i Toppserien. Fire lag kjemper om serietittelen, mens fem lag kjemper for å unngå kvalikplassen og den direkte nedrykksplassen. På lørdag er det duket for et ekte vestkant-derby på Oslo vest. Lyn skal til Røa for å spille om ekstremt viktige poeng for begge lag. Dette blir lagenes syvende tellende kamp seg i mellom. På de tidligere seks møtene står lagene med to seire hver og to uavgjorte. I 2019 vant Lyn borteoppgjøret, mens det ble 1-1 hjemme på Kringsjå. 1-1 ble det også i sesongens første oppgjør

Etter første omgang ledet Kringsjå-damene 2-1 over byrivalen. Foto: Christian Fredrik Borg

«Vestkant-derbyet på lørdag kommer til å smelle. Vinner Lyn mot Røa og Kolbotn vinner mot Sandviken, så rykker Røa ned. Med kun tre kamper igjen og fire poeng opp til kvalikplassen, så har Røa alt presset på seg – de må vinne. Med Lyn-seier kan Ole Johan Aas og co dårligst ende opp på kvalik.»

1. omgang

Det ble tidlig høy temperatur i kampen, det ble også utdelt flere gule kort.

Foto: Christian Fredrik Borg

Lyn var det førende laget fra start, men etter 10 minutter får Røa frispark på høyre kant. Dødballen fra Røas Birkelid finner hodet til Røa-kaptein Katrine Emilie Winnem Jørgensen, og som stanger ballen i nettet, og det står 1-0 til vertene.

Men Lyn fortsetter å presse, og det gir uttelling. I 16. minutt svinger Emilie Raaum Closs ballen mot mål, og ballen havner i Røa-målet, som selvmål.


Lyns angrepsspiller Camilla Linberg etter den første omgangen på Røa. Foto: Christian Fredrik Borg

Fire minutter senere er Camilla Linberg på gang på venstrekanten, legger inn og Sofie Mykkeltveit Tunes kan sende ballen inn i åpent Røa-mål - 2-1 til gjestene. Lyn var også farlig frempå ved flere anledninger i omgangen, Røa lå mye lavt. Men resultatet 2-1 til Lyn, sto seg til pausen.

Sofie Tunes kan smile etter scoring i dag. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

2. omgang

Lyn fortsetter presset i 2. omgang. Blant annet er drar Linberg seg forbi på venstrekanten, blir felt, og Lyn-supporterne vil ha straffe, men får ingenting.

Røa er mer offensive i 2. omgang, trener Geir Nordby høres godt fra benken: Jag, jag! Men det er Lyn som kommer til de største sjansene, blant annet ved igjen Camilla Linberg, som i 61. minutt får fin ball fra Emma Stølen Godø, og kliner ballen mot mål, men Røa-keeperen redder ut til corner. Som det forøvrig ikke blir noe ut av.


Røa skrudde seg opp utover i 2. omgangen, men blant annet takket være en meget stødig Lyn-keeper Kirvil Odden Sundsfjord, som nettopp kom fra Røa til Lyn i år, så blir det ikke flere mål for Røa i denne kampen.

Men derimot fortsetter Linberg å herje på kanten til Lyn, og får også flere frispark. Som i 93. minutt - på overtid, sender frisparket mot hodet til lagvenninne Trine Skjelstad Jensen, og som øker ledelsen til gjestene til 3-1. Da var det kjørt for Røa, og elleville gledescener for Lyn, da dommeren blåser av kampen ikke lenge etter.

Røa var skuffet etter tapet. Foto: Christian Fredrik Borg

Lyn har reddet seg fra direkte nedrykk, men kan risikere kvalikspill.

Lyn-jentene jubler for seier over Røa. Foto: Christian Fredrik Borg

I god form

Det var en strålende fornøyd fornøyd trener Ole-Johan Aas etterkampen på Røa.

— Vi har en voldsom dødballstyrke som vi ikke visste helt at vi hadde, smiler treneren til Nordre Aker Budstikke.

Lyn-trener Ole Johan Aas var svært fornøyd etter seieren over Røa. Foto: Christian Fredrik Borg

Han mener laget er i god form for tiden.

— Vi maler på og viser oss som et ett knepp bedre fotballag. Jeg synes vi er veldig flinke til å tilpasse oss kampbildet, sier Aas.

Etter kampen blir det en velfortjent fest for jentene, røper Lyn-treneren. Foto: Christian Fredrik Borg

— Hva betyr seieren?

— Det er veldig gøy. Det er helt enormt med det faktumet at vi har vunnet her tre år på lag. Vi har ikke slått Røa på Kringsjå. I praksis gir det oss veldig gode forutsetninger for de to gjenstående kampene.

— Enorme mengder godteri

Aas forteller hvordan seieren skal feires:

— Dette sammenfaller med halloween, og innenfor alle koronarestriksjoner skal jentene feire med en fest innad i kohorten.

I morgen er de tilbake på jobb. To serierunder gjenstår.

— De skal få lov å spise mengder med halloweengodt. Det ryktes at det er kjøpt inn veldig mye. Det blir nok gøy!

HER KAN DU SE ALLE FOTBALLDETALJENE FRA KAMPEN, PÅ FOTBALL.NO

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...