Nordre Aker Budstikke

Nå åpner de!

Odd Paulsen og daglig leder ved Kuben 62+ gleder seg til åpning, tirsdag. Foto: Tiril Haga

Endelig kan seniorsentrene åpne igjen. Ikke minst er det stor spenning rundt Kuben 62+, som i tillegg har flyttet til nye lokaler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2020 kl 11:31

KJELSÅS: Det begynner å bli en stund siden Kafé 21, aktivitetstilbudet til personer i en vanskelig livssituasjon og/eller med psykiske helseutfordringer, flyttet fra Midtoddveien 14 til Vinkelveien 7.

Her kan du lese mer om det.

Nå er seniorsenteret Kuben 62+, driftet av Kjelsås Sanitetsforening, på plass i Midtoddveien 14, i første etasje. I etasjen over er det etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til utleide leiligheter. Bygget har privat eier.

Det er store planer der seniorsenteret har holdt til til nå, i Kjelsåsveien 114-116. Blant annet skal eksisterende bygg rives, og erstattes av nybygg med omsorgsleiligheter.

Oppussing

Seniorsentrene har vært stengt i flere uker, på grunn av koronasituasjonen. Men nå kan de åpne igjen - les her sak fra forrige uke i Nordre Aker Budstikke.


Lokalet seniorsenteret Kuben 62+ nå har flyttet inn i, er på rundt 200 kvadratmeter, pluss kjeller og garasje, og ikke minst en flott stor hage. I ordinær drift fra tidligere, har det vært opp mot 100 brukere innom senteret på hverdagene, det er også mulig å kjøpe middag og annen mat og drikke der.

Spisedelen klar for innrykk. Foto: Tiril Haga

Det har foregått oppussing i lokalene, les tidligere sak her, og nå gleder nok mange seg til at senteret åpner tirsdag:

– Det har blitt veldig bra her, men det har også vært gjort utrolig mye her også, sier daglig leder ved Kuben 62+, Roy Ove Lyngstad da avisa er innom før helgen.

Han legger til at frivillige har hjulpet til, og virkelig stått på.


– Nå skal vi finne på litt annet også, vi skal for eksempel også prøve oss på ølbrygging!

Det er ikke like stort i Midtoddveien, som det var i Kjelsåsveien:

– Her har vi plass til rundt 40 personer i spiseområdet, tidligere var det kanskje plass til 100. Men så blir det mer intimt da, sier Lyngstad, men inntil videre følges selvfølgelig smittevernsrådene.

De håper på mye folk på tirsdag, men det er begrenset hvor mange som kan komme inn. Men så er det også en hage til de nye lokalene.

Fotterapeut og frisør har også fått plass ved det nye senteret, og åpner om få dager.


Evan Malm synes det er givende å stille på dugnad. Foto: Tiril Haga

Dugnad

Evan Malm (80) er en av de som har stilt opp på dugnad:

– Jeg er vant til å stille på dugnad, det gjorde jeg også da jeg spilte på Grüner hockey-lag, for å tjene penger. Det er mye forskjellig arbeid som er gjort her, vi har blant malt. Det har vært vanskelig å gjøre mye annet under koronatiden, så jeg synes det har vært veldig fint å få være med å hjelpe til her. Jeg liker å hjelpe folk.

Odd Paulsen (87) har også vært på dugnad. Han forteller at han har vært bruker ved senteret i 22 år, og sitter også i brukerrådet og har sittet i styret. Ikke minst spiller han også gjerne opp til dans ved senteret, når det er tid og anledning for det.

– De andre forteller meg jo hva de ønsker at jeg skal spille. Det har jo litt med alder å gjøre, men det går mye i jazz, tango og vals. Det har bare vært fint å få hjelpe til med oppussingen her - det trengtes en oppussing. Det jo blitt veldig fint nå. Nå venter vi bare på tirsdag klokka 10!


Senteret holder åpent fra 10.00 - 14.00 på hverdagene.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...