Nordre Aker Budstikke

En ekte keramikerveteran

Anne Hansen, keramiker.

– Leiren har vært min følgesvenn siden jeg startet på Kunsthøyskolen som 17-åring, forteller keramiker Anne Hansen. Til helgen kan du ta en nærmere titt på arbeidene hennes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 11:00

KJELSÅS: Fremover mot jul presenterer flere av Frysja-kunstnerne seg i Nordre Aker Budstikke, som de også gjorde i lokalavisa før jul i fjor.

Siden 1969

Keramiker Anne Hansen er veteran ved Frysja kunstnersenter, i de gamle teglsteinsbygningene etter Mustad og Søn fabrikker. Hun var med å grunnlegge senteret i 1969, og har hatt atelier på området siden. Hansen jobber i steingods og har et stort spenn i sine uttrykk, fra pressemelding fra kunstnersenteret.

– Jeg er stadig på jakt etter nye uttrykk i leiren, og de seneste årene har jeg jobbet med en ny teknikk. Det startet med en fascinasjon for gamle tekstilblonder som jeg har samlet over mange år. Først brukte jeg dem som sjablonger og trykket inn i formene, deretter som inspirasjon til egne blondefat laget av leire. Mønstrene oppstår underveis og det er uendelige muligheter som dukker opp i prosessen, sier hun.

Dørene åpnes

Til helgen kan du få innlikk i arbeidsprosessen, da åpnes dørene ved kunstnersenteret, i forbindelse med det årlige julemarkedet.

Hansen bruker både dreieskive og andre teknikker - og jobber med steingodsleire som blir brent på 1250 grader.


– Leiren har vært min følgesvenn siden jeg startet på Kunsthøyskolen som 17-åring, sier Hansen. Som ‘pensjonist’ 50 år etter finner jeg den fortsatt spennende og til tider altoppslukende, avslutter hun.

HER KAN DU SE FLERE ARBEIDER AV ANNE HANSEN

Julemarked

Til helgen, lørdag 2. og søndag 3. desember holder Frysja kunstnersenter sitt tradisjonelle julemarked.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...