Nordre Aker Budstikke

«En epoke er over!»

Freddy Frisør fra feiringen av 75-årsdagen hans på Grefsenplatået ved frisørbutikken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Freddy Frisør har nå stengt butikken, og sønnen Eirik har foreviget det hele gjennom en liten filmsnutt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2020 kl 09:36

GREFSEN: Sønnen Eirik Normann Hansen har laget en liten film om faren sin, Freddy Frisør (Hansen), som har vært frisør på Grefsenplatået i over 50 år.

«En epoke er over! På lørdag var en spesiell dag. Etter 52 år stenget pappa «Freddy the Great» frisørsjappa si på Grefsenplatået og takket for seg. Vi hadde jo tenkt at dette skulle skje med litt mer brask og bram enn det vi kunne få til nå, så derfor har jeg laget en liten film som en siste hilsen fra «frisør'n på plattå! Hvem skryter mest? - Freddy!», skriver Eirik på egen Facebook-side og deler en liten kortfilm hvor Freddy takker for seg:

Lørdag ble butikken tømt, og frisørsjappa stengt. Freddy startet opp som frisør på Grefsenplatået på slutten av 60-tallet, da var allerede onkel Babben på plass som frisør i det samme lokalet, han hadde vært der siden 1952.

– Et siste farvel?


– Det blir nok en våkenatt, siste natta. Takk for nå, sier blant annet Freddy, som også er spent på hvordan det blir å «trappe ned».

I 2018 ble også Freddy feiret på Grefsenplatået, i anledning 75-årsdagen. Nordre Aker Budstikke foreviget det hele:

En frisørkjendis

Freddy er vel nærmest som en kjendis å regne, i området og omegn. Kanskje mye lenger ut også, for Freddy var blant annet med i en TV-serie for noen år siden: Gretne gamle gubber. Et skråblikk på ungdomskulturen, sett med den eldre generasjonens øyne. Det var da Freddy også holdt salongen «Stengt på grunn av filming!»

– Veldig mye spennende i dagens ungdomskultur, men jeg holder nå en knapp på å møte venner, og damer, på Skeidbanen og på Voldsløkka, slik vi gjorde i min ungdom. Det å sitte inne og trøkke på nettet og på mobiltelefonen har jeg ikke mye til overs for, og jeg er redd det tar fra ungdommen initiativet til å finne på sin egen underholdning. Dessuten er det både forstyrrende og stressende. Og alle de nye typene kaffe de unge drikker. Selv drikker jeg ikke kaffe. Det er derfor jeg har så fin hud, sa Freddy spøkefullt til journalisten fra Nordre Aker Budstikke, og stilte kinnet til disposisjon.

– Kjenn selv!

Kulturvernprisen

Freddys Frisør handler om mye mer enn en vanlig frisørsalong. Han har også mottatt Kulturvernprisen fra Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen i 2010, med følgende begrunnelse:

Freddys frisørsalong er et sosialt samlingssted til stor glede for mange i lokalsamfunnet.

– Jeg har vært en helt rå frisør

Og det er ikke bare lokalavisa som har fortalt om Freddy Frisør. Dagbladet hadde en sak om Freddy i november 2013, med tema landets eldste frisørsalonger:

«Freddy Hansen (70) står med saksa i hånda og rister over forfengelighetens galskap. Han har nettopp kikket i Dagsavisen og saken «Vi klipper oss for 8 milliarder», med bilde av en tatovert frisør med platinablondt hår. Tallene er hentet fra Fafo og «Frisørundersøkelsen 2013», som altså viser at vi årlig legger igjen over åtte milliarder kroner hos frisøren. Det er mer enn en dobling siden 1998.


– Åtte milliarder? Galskap. Jeg må snart skru prisene mine opp, sier Freddy Hansen og går løs på dagens andre kunde.»

I tillegg uttaler Freddy ubeskjedent i samme sak:

– Jeg har vært en helt rå frisør, kanskje den beste i Skandinavia. Jeg har sett mange rare hårmoter, men hockeysveisen var nok noe av det verste, sier Freddy Hansen.

Det bør tillegges at han også gjerne tituleres som «Freddy the great»!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...