Nordre Aker Budstikke

En kruttsterk innsats

Svenske Gustav Bergman og Jon Aukrust Osmoen fra Nydalens Skiklub rett før målgang. Foto: Lars Rönnols

Noen småbommer på slutten av nest siste etappe, men sistemann Jon Aukrust Osmoen ble sendt ut i en fin angrepsposisjon med en tiendeplass ved veksling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2021 kl 06:56

ROVANIEMI: Nydalens herrer kunne grytidlig søndag tilfreds konstatere en kruttsterk sjetteplass som beste norske lag i verdens største og mest prestisjefylte orienteringsstafett, Jukolan Viesti, i kamp med 1200 lag fra 18 nasjoner. Sjetteplassen var tre plasser opp fra 2019, da stafetten sist kunne arrangeres, skriver Nydalens Skiklub i pressemelding.

Videre skriver klubben at Nydalens mannskap på sju løpere var med å prege stafetten, som i år gikk i utkanten av Julenissens hjemby Rovaniemi. Egentlig skulle stafetten gått rundt midtsommer i midnattssol, men ble flyttet to måneder på grunn av korona og smittehensyn:

– Det gjorde at de fem første etappene gikk i mørke og innebar krevende nattorientering i diffust skråliskog. Lagets brite, Alan Cherry, satte standarden ved å være langt framme allerede ved første veksling, noe de følgende fem forvaltet og videreforedlet på utmerket måte; fra superveteranen Anders Nordberg, den nye løpende treneren Rasmus Rørholt Theisen, til de to juniorene Kornelius Løvfald-Kriszat og Isak Jonsson som begge brukte stafetten som siste seriøse test før junior-VM i Tyrkia.

Tilfredse nydølinger etter kruttsterk 6. plass i Jukolan Viesti. Foto: NYDALENS SKIKLUB

Beste norske lag

Det oppsummeres videre at Anders Haga fikk noen irriterende småbommer på slutten av sin nest siste etappe men kunne likevel sende ut sistemann Jon Aukrust Osmoen i en fin angrepsposisjon med en tiendeplass ved veksling:


– Osmoen forvaltet utgangspunktet på best mulige måte, og plukket plasseringer underveis. Tilskuerne kunne til slutt bevitne en imponerende spurt av Osmoen på travbanen i Rovaniemi der han nesten klarte å passere den svenske verdensstjernen Gustav Bergman rett før målgang. Med sjetteplassen ble nydølingene beste norske lag, noe som lover godt før NM i starten av september. Nydalens andrelag ble nr. 57. På grunn av karantenekrav ved retur Norge valgte de sterke Nydalsdamene ikke å stille til start i år, skriver klubben videre.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...