Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«En ny lærerstilling veier ikke opp for nedskjæringen byrådet har gjort»

Kringsjå skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEBATT: – Blant annet kreves det ekstra tilsyn i skolegården, for å hjelpe elever som strever med å knekke de sosiale kodene, skriver lærer og Venstre-politiker May-Brith Døssland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2018 kl 16:43

8. april skrev Venstre-politiker og Kringsjå-lærer May-Brith Døssland et innlegg i Nordre Aker Budstikke der hun uttrykte stor bekymring for elevene, som resultat av byrådets kutt i driftsrammen for blant annet Kringsjå skole. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsens (SV) svar kan du lese her.

Jeg har lest byråden for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, sitt svarinnlegg til meg om ny ressursfordelingsmodell, og vi er helt enige om at elevene kommer til skolen med ulik «bagasje».

May-Brith Døssland. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er jo nettopp det dette handler om! Det var grunnen til at Kringsjå skole var en av skolene som tidligere fikk mer penger. Det var fordi det var nødvendig!

Elevene ved Kringsjå skole har svært ulik bakgrunn. Mange har norske foreldre som er godt etablert, og en del elever har foreldre som studerer noen få år på Universitetet i Oslo. De kommer fra mange forskjellige land og snakker mange forskjellige språk.


LES OGSÅ: – Selv om en skole ligger på vestkanten, så betyr ikke det at ikke skolen har utfordringer!

Siden de fleste av disse foreldrene skal tilbake til sitt hjemland etter at de er ferdige med studiene, ser vi ofte at de ikke prioriterer å lære seg norsk. Studentbarna, som vi ofte kaller dem, trenger derfor ofte en tettere oppfølging på skolen, for at de skal henge med både faglig og sosialt.

Blant annet kreves det ekstra tilsyn i skolegården, for å hjelpe elever som strever med å knekke de sosiale kodene, fordi de ikke forstår språket og leken. Med ekstra tilsyn i skolegården, kan konflikter reduseres, og undervisningen kan begynne med en gang det ringer inn.

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi trenger assistenter som kan hjelpe til i friminuttene, og til å bistå lærerne i klasserommet.


Dersom tallet jeg nevnte på 1,8 mill. i kutt er feil, så beklager jeg det. Jeg brukte det tallet som var omtalt i nab.no i fjor høst (den totale endringen, basert på rammeendringen og effekten av færre elever, red. anm.). Dersom vi nå har et litt lavere antall elever, så er det riktig at kuttet ikke ville blitt så stort. Likevel er den økonomiske situasjonen vanskelig!

Tillegget for en ny lærerstilling veier ikke opp for nedskjæringen som er gjort av byrådet.

Derfor vil jeg utfordre byråden med å lage en bedre fordelingsnøkkel av pengene til Osloskolene. Mitt ønske er at fordelingsmodellen justeres med nye kriterier som er mer treffsikre. Skoler som har mange elever med foreldre fra andre land, som studerer i Oslo kun en periode, må få et ekstra tilskudd, for å gi elevene et tilfredsstillende opplæringstilbud.

Alle våre elever har krav på et godt og likeverdig opplæringstilbud enten de bor i øst eller vest, eller har foreldre fra andre land som studerer på Universitetet i Oslo i en periode. Som lærer er det vanskelig for meg å oppleve at de ressursene skolene tildeles i dag ikke er tilstrekkelige til å sørge for akkurat det.

May-Brith Døssland
Venstrepolitiker og lærer ved Kringsjå skole


Delta i debatten! Send ditt innleg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ: Da færre trivdes på skolen inviterte elevrådet kunnskapsministeren

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...