Nordre Aker Budstikke

Elvelangs:

En populær jubilant

For 20. gang arrangerte bydelene langs Akerselva Elvelangs i fakkellys. Se bilder fra vandringen her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2019 kl 09:12

NORDRE AKER: Det som startet som en feiring av Oslos tusenårsjubileum i år 2000, har siden blitt et fast kulturinnslag i Oslo-høsten, og kunne i år markere 20-årsjubileum. Interessen for vandringen har ikke blitt noe mindre, tvert om. Arrangørene sier at så mange som 40.000 mennesker pleier å finne veien til Akerselva denne torsdagen nærmest høstjevndøgn. Vi har ingen tall fra i går ennå, men sild i tønne-faktoren var stor, allerede på vei til åpningsscenen ved Brekkedammen og Stillatorget. Bussene var smekkfulle, og Nordre Aker Budstikke og mange med oss på Badebakken ble forbikjørt av en 54-buss som ikke ville ta med flere passasjerer i retning Kjelsås. (Neste år må dere øke busskapasiteten på disse linjene i timen før klokka 20, Ruter!)

Elvelangs i fakkellys. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Dette er en utrolig koselig tradisjon. At vi nå går Elvelangs for 20. gang, viser jo hvilken fantastisk idé dette arrangementet var i forbindelse med Oslos tusenårsfeiring, sier ordfører Marianne Borgen, som fikk æren av å åpne Elvelangs fra hovedscenen ved Brekkedammen enda en gang.

Ordfører Marianne Borgen åpnet Elvelangs ved brekkedammen for fjerde gang, og fikk følge av avtroppende BU-leder i Nordre Aker, Per H. Christiansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Akerselva har blitt omtalt som et tigerrisp, gjennom Tigerstaden.

– Dette er det eneste arrangementet fra tusenårsfeiringen som har fortsatt helt til i dag. Og jeg synes vi får mer og mer spennende kulturuttrykk langs løypa. Dette samler hele byen, og blir et møtested og skaper mer samhold og tillit i byen vår, sier ordføreren.


Under Elvelangs slukkes alt lyset langs elva. Men det er altså det elektriske lyset som forsvinner. Til gjengjeld tennes det 4000 fakler mellom Brekke og Vaterland, og løypa er fylt av installasjoner. Vi opplevde sang, korps og dans.

Årets åpningsarrangement var av det litt mindre kunstnerisk-spektakulære slaget enn vanlig, men Teknisk museums populære vitenshow med realfagsformidler Martin Kneppen kunne likevel skilte med flammer, smell og eksperimenter. Og fokuset var energi og miljø.

Elvelangs i fakkellys. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I Nydalen skapte installasjonen Human/Nature oppmerksomhet. Filmskaper og multikunstner Simon M. Valentine hadde laget en kunstinstallasjon som belyser menneskets tilknytning til naturen, med en stor skikkelse projektert i elva.

Elvelangs i fakkellys. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Fascinerende var også det høytsvevende, flammende og akrobatisk showet med Bruno Da Gama og Linda Bottolfs under Nydalsbrua.

Elvelangs i fakkellys. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se flere bilder i bildegalleriet øverst på siden!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...