Nordre Aker Budstikke

– En talentfull dansekunstner som bydelen virkelig kan være stolt av

Tora Brekke fra Maridalen, til venstre, i forestillingen Habitat. Foto: ROM FOR DANS

Tora (20) startet dansekarrieren ved Maridalen skole, nå er hun klar for forestillingen Habitat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2018 kl 16:34

KJELSÅS: Tora Brekke (20) fra Kjelsås er student på Høyskolen for Dansekunst, og er en del av forestillingen: Habitat, på Rom for Dans i Oslo. Forestillingen har premiere tirsdag 18 september, fra pressemelding fra arrangøren: Rom for Dans.

Det fortelles om forestillingen:

– Habitat har 12 utøvere. Utøverne har alle sitt eget telt, et habitat, som de tar med seg fire
publikummere inn i. Publikum er selv delaktig i forestillingen og må blant annet ligge, stå og sitte underveis i forestillingen(!). Habitat er også booket til den internasjonale dansefestivalen «Oktoberdags» i Bergen senere i høst.

– Møte med kjente og ukjente

– Å være en del av en så profesjonell storsatsning er ikke mange bachelorstudenter forunt og en stor mulighet for Tora. Vi tenker at en talentfull dansekunstner som Tora er noe bydelen virkelig skal være stolt av. Tora er et godt forbilde som viser at "de unge nå til dags" får til mye bra og at det er mulig å lykkes, videre fra pressemeldingen.

Tora forteller selv:


– For meg handler forestillingen Habitat om møte med kjente og ukjente, tilhørighet og det å ha noe trygt å gå til som du kan kalle ditt hjem.

Tora Brekke (20) startet dansekarrieren ved Den norske Ballettskole - med trening på Maridalen skole. Foto: ROM FOR DANS

Dans ved Maridalen skole

Hun startet dansekarrieren ved Den Norske Ballettskolen - (nå Den Norske Ballettskole & Akademi):

– Danseundervisningen foregikk ved Maridalen skolen, da jeg var åtte år. Da jeg ble eldre reiste jeg til Brussel for å ta videregående utdanning ved Kunshumaniora, ved danselinjen. Nå er jeg tilbake i Oslo og studerer ved Høyskolen for dansekunst. Det er midt i blinken for meg. Jeg får muligheten til å dykke dypt i mine interesser som dansekunster i tillegg til at vi får veiledning og praksis i hvordan hele prosessen gjøres, sier Tora videre i pressemeldingen.

Hun ser på det som et privilegium å få danse og studere samtidig:


– Jeg er takknemlig for alt dans har brakt inn til livet mitt. Det er et privilegium å få studere og jobbe med dans. I tillegg synes det er spesielt viktig at dans ses i kontekst med kunst, og at det er rom for dette i Norge.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...