Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR:

– En trist start på det nye året

Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 12:25

Værmeldingen for de første dagene av januar var oppløftende for alle som skal produsere kunstsnø, og vi i Kjelsås Langrenn så fram til noe gode produksjonsdager og netter i Linderudkollen Skianlegg.

LES HER: Noen har sabotert snøkanonene på Linderudkollen!

Det ble produsert snø tidlig i november, og vi har sett at sløyfa rundt stadionområdet har vært til utrolig stor glede for mange små og store skiløpere. Og til tross for mye dårlig vær siden snøen ble produsert, så har vi virkelig fått erfare hvor motstandsdyktig kunstsnøen er mot mildvær og fuktighet.

Bymiljøetaten har preparert sløyfa jevnlig og således sikret gode forhold for både klassisk og skøyting.

Nå skulle resten av løypenettet snølegges med kunstsnø og mange frivillige var innstillet på å legge ned et betydelig antall timer for å sikre sesongen for løpere fra mange klubber og andre som trives med en skitur.

Skuffelsen og fortvilelsen var derfor desto større når vi på ettermiddagen 2. januar oppdager at samtlige fire kanoner har vært utsatt for hærverk. En eller flere personer har systematisk klippet av flere vitale kabler til styringssystemet på alle kanonene.

Foto: KJELSÅS LANGRENN

Det har liten hensikt i å spekulere over hvem som bevisst går inn for å sabotere forholdene for barn og ungdom, men de har i hvert fall greidd å sette en effektiv stopper for det mange mener er en svært meningsfull aktivitet.

Vi mener imidlertid at det må være voksne som står bak hærverket, da den ene kabelen er så vidt kraftig at det kreves krefter for å klippe den av.

Nå er alle snøkanonene ødelagt, melder langrennsgruppa. Her fra i fjor vinter i det flotte nye skianlegget i Linderudkollen. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det er vanskelig å vite noe sikkert om når skadeverket kan ha funnet sted, men Kjelsås Langrenn er selvsagt interessert i å høre om noen har sett noe som kan bidra til å kaste lys over saken.

Kjelsås Langrenn, Svein Olav Bø, styremedlem anlegg

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...