Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«En unødvendig stor belastning for beboerne i Nydalen Vest og Øst»

Øivind A. Tandberg er leder av Nordre Aker Høyre. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DEBATT: Med respekt for de som blir berørt, burde byråden mildt sagt lagt mer arbeid i kommuneplanen før den ble sendt på høring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Det er flott at byrådet snur vedrørende Nydalen Vest og Øst. Der har byrådet Nordre Aker Høyre sin fulle støtte. Men når det er sagt så er det grunn til å bemerke at Plan- og bygningsetaten kun kommer med innspill til byutviklingsbyråden på hvilke områder som skal legges inn i kommuneplanen.

Byutviklingsbyråden gjør så en selvstendig vurdering av forslagene og har ansvaret alene for kommuneplanen som sendes ut på høring.

I artikkelen i NAB 5.7. kan man nesten få inntrykk av at det er Plan- og bygningsetaten som er ansvarlig for kommuneplanen og ikke byråden. Byråd Hanna Marcussen fra MDG hevder at hun kun så på kartet og dro ikke engang på befaring til Nydalen.

Hadde hun gjort det, ville hun lett oppdage de kvalitetene som er i Nydalen med bl.a. den allerede sterke konsentrasjonen av boliger i Nydalen Vest og de viktige rekreasjonsområdene i øst. Dette er kunnskap som byråden bruker som begrunnelse for å trekke områdene ut av kommuneplanen for videre utbygging.

Det er er ikke helt uvanlig at man endrer standpunkt etter en høringsrunde. Det er hele poenget med en høringsrunde. Men når det gjelder Nydalen Vest og Øst, så ville man gjennom en befaring på forhånd enkelt avdekket at områdene ikke skulle vært en del av kommuneplanen i det hele tatt. Noe hun bekrefter i etterkant i NAB 5.7.


Når byrådet fremmer forslag til planendring som berører en families hjem, skaper det en usikkerhet for deres bosituasjon som er sterkt belastende for den enkelte familie. Med respekt for de som blir berørt, burde byråden mildt sagt lagt mer arbeid i kommuneplanen før den ble sendt på høring.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...