Nordre Aker Budstikke

Enda en lyngbrann i dette området

Det røyk godt fra bakken mandag ettermiddag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mandag har det brutt ut lyngbrann ved Engebråten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 08:36

KJELSÅS: Like før klokken 16.30 melder politiets operasjonssentral at det det er full utrykning etter melding om en lyngbrann i området Kapellveien ved Engebråten skole.

– Uvisst omfang pr. nå, tvitrer operasjonssentralen få minutter før halv fem.

Når Nordre Aker Budstikke snakker med operasjonssentralen klokken 16.38 er brannvesen og politi framme på stedet.

– Det er ikke store greiene. Det brenner litt i noe lyng, men er ikke spredningsfare til bygningsmasse. Dette er som en liten lyngbrann å regne, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

LES OGSÅ: Doodle Doris forsvant mandag, har du sett henne?


Også i april og mai i fjor brant var det en gressbrann, i området, da nærmere Engebråten skole. Politiet mistenkte at begge brannene var påsatt.

– Om det er tilfellet nå, er litt tidlig å si, sier operasjonslederen.

Brannbilene kommer ikke helt inn til området, men står på gjenbruksstasjonen i Kapellveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det var ansatte ved gjenvinningsstasjonen i Kapellveien som oppdaget brannen i det de var i ferd med å gå fra jobb mandag ettermiddag. Da røyk det godt i skråningen, og brannvesenet ble varslet, forteller ansatte til Nordre Aker Budstikkes reporter på stedet.

Brannvesenet har trukket slange fra avfallstasjonen for å slukke i skråningen, som ligger sør for gjenbruksstasjonen, nedenfor der Flexbo-husene sto tidligere.


Det er omtrent i dette området Bane Nor Eiendom ønsker å bygge boliger.

Flexbo-husene ble revet i 2016.

Det er tørt i bakken i området. Klokken 16.45 bekrefter politiet at brannen er slukket.

Brannvesenet slukker i skråningen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...