Nordre Aker Budstikke

Endelig, hun er funnet!

I trygge armer, Delta som har vært borte en hel uke. Foto: RØMLINGEN

– Etter en uke på rømmen rundt Frysja, Brekke og Korsvoll fikk vi endelig fanget inn lille Delta, sier Berit Fagerheim på vegne av Rømlingen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2020 kl 22:03

BREKKE: Nordre Aker Budstikke har i sak fra mandag i forrige uke fortalt om toypuddelen Delta, som forsvant ved Brekke og Maridalsveien, mandag i forrige uke.

Mandag kveld forteller representant fra Rømlingen, som organiserer letinger etter hunder som har kommet seg bort, at Delta har kommet til rette:

– Etter en uke på rømmen rundt Frysja, Brekke og Korsvoll fikk vi endelig fanget inn lille Delta. De siste dagene har hun oppholdt seg på ulike steder rundt Korsvoll skole. Søkshundene Falco og Tjorven markerte på samme steder. Fire feller med godluktende åter ble satt ut på plassene hvor vi skjønte at hun frekventerte og søkte ly. Lokkestier - vomspor - ble lagt ut for å lokke henne inn mot fellene, forteller Berit Fagerheim.

I dag ble hun observert i en hage i Langmyrveien:

– Vi fant raskt ut at hun gjemte seg under en stor vedstabel med presenning over. Eier fikk beskjed av oss om å legge seg ned på plenen helt musestille. Bare vente. Det var selvfølgelig kaldt, så dyner, varme klær, liggeunderlag ble forsiktig bragt inn.


Men Delta lot seg ikke lokke ut.

– Dermed bestemte vi oss for å ringe henne inn med 100 meter nett. Vi brukte støyfrie klær og listet oss forsiktig inn fra flere sider. Slik fikk vi satt opp nettet og sikret stedet, også med vakthold. En fra Rømlingen’s arbeidsgruppe smøg seg dermed forsiktig inn under presenningen. Delta lå helt nederst under en pall. Etterhvert fikk han lokket henne ut derfra. Gjett om vi jublet da hun var fanget inn! Hun er i god forfatning, var rolig og fin, men skal rett til veterinærsjekk, sier Fagerheim videre.

Kveldens letegjeng som nå kan juble over at Delta er funnet - Delta i armene på en av letemannskapene på bakerste rad. Foto: RØMLINGEN

Takker alle

På vegne av hundeeier takker hundepasseren:

– Vi må bare takke alle som har hjulpet oss, de har vært mange! Vi har hatt hjelp 24 timer i døgnet! Ikke bare til leting, men også støtte. Alle som har sittet på post, alle som har lett. Alle som har latt oss lete inne på eiendommene deres. Vi er ydmyke over snillheten til de som bor i området. Men folkene fra Rømlingen har virkelig vært helt enestående, vi ville ikke ha fått hun tilbake uten de, sier en svært takknemlig Johan Christian Brendmoe.

Leter etter Mico

Dachsen Mico forsvant fra Maridalen torsdag, og er fortsatt ikke kommet til rette, og Fagerheim forteller at flere er ute og leter.

Dachsen Mico er fortsatt ikke kommet til rette, etter at han forsvant i Maridalen, torsdag. Foto: PRIVAT

Har du tips i saken, ring 46130529.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...