Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Endelig kan det bli nytt bad på Sogn

May-Brith Døssland, her på Sogn bad i 2008, øyner håp om at bydelen endelig kan få nytt svømmeanlegg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Da May-Brith Døssland (V) sto på stupebrettet på Sogn bad i 2008 og fremmet forslag om nytt bydelsbad i Nordre Aker, hadde hun ikke trodd det skulle ta så lang tid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGN: Fortsatt er ingenting avklart, men Konseptvalgutredningen (KVU) Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) har laget på bestilling fra byrådsavdelingen for byutvikling konkluderer med at et nytt bydelsbad bør prioriteres i Sognsveien 80.

EBY anbefaler skole med idrettsahall, sykehjem/omsorgsboliger og svømmehall på tomten mellom Ringveien og Klaus Torgårds vei, kjent som Sogn vgs.-tomta, der Blindern vgs. og Sogn bad holder til i dag.

Her kan du lese Nordre Aker Budstikkes omtale av konseptvalgutredningen, og hva den innebærer.

På stupebrettet i 2008

– Jeg er så glad! sier May-Brith Døssland.

Venstre-politikeren, som er tilbake i bydelsutvalget (BU) i sin tredje periode, fremmet saken om et nytt bad i Nordre Aker for snart ti år siden. Lokalavisen tok henne med på «photoshoot» på Sogn bad tilbake i 2008.

I ettertid har det vært avholdt folkemøter, og saken har vært behandlet av lokalpolitikerne en rekke ganger.

Nærmest kom man med bademeldingen i 2015, som understreket behovet for et områdebad i Oslo vest. Bydelspolitikerne trakk da nok en gang frem Sognsveien 80-tomta som en plassering som ikke bare er bra for Nordre Aker, men også lett tilgjengelig for naboene lenger vest i Oslo.

May-Brith Døssland, her på Sogn bad i 2008, øyner håp om at bydelen endelig kan få nytt svømmeanlegg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Enstemmig BU

– Endelig, etter mange års politisk påtrykk og enstemming bydelsutvalg i Nordre Aker, inkluderer EBYs konseptvalgutredning for Sogn-tomta et bydelsbad! sier Døssland.

Hun understreker igjen at et nytt bad må være noe ganske annet enn dagens Sogn bad.

– Det må innebære gode åpningstider, slik at mange får mulighet til å svømme! Åpningstidene på Sogn bad i dag er helt håpløse, og få mennesker har anledning til å svømme i vår bydel, legger hun til.

Påtrykk fra tidligere badebyråd

Døsslands partifelle, bystyrerepresentant Guri Melby, er enig med May-Brith Døssland i at Sognsveien 80 er en god tomt for et nytt badeanlegg.

Guri Melby, her i Sogsnveien 80 med tidligere bydelspolitieker, nå varamedlem til Kultur og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg er veldig glad for at kommunen planlegger for et nytt bad på Sogn-tomta. Oslo har for få bad og svømmehaller, og et nytt bad i Nordre Aker med nærhet til kollektivtrafikken kan bli et godt tilbud for mange av Oslos innbyggere, sier hun.

Melby la som tidligere idrettsbyråd fram Bademeldingen, som åpnet for flere nye badeanlegg i Oslo. Planen la opp til at det skal bygges fire nye områdebad i Oslo med høy kapasitet og nærhet til kollektivtrafikk.

Et områdebad skal etter definisjonen tilfredstille kravene fra idretten, svømmeopplæringen, det skal være et rehabiliteringsbad med helserettede tilbud, åpent for ordinær svømming og tilrettelagt for barnefamilier.

Bademeldingen

Selv om Bademeldingen fra 2015 konkluderte med behovet for et nytt områdebad nord/vest i Oslo, var ikke badet prioritert i bydådets idrettsbehovsplan 2017-2027, som ble lagt frem i forbindelse med Oslobudsjettet for 2017.

Det jobbes nå med å anlegge et nytt bad med områdebad-størrelse på Stovner innen 2020, og et nytt lokalbad på Manglerud med ferdigstillelse i 2020/21.

– Det er viktig at byrådet følger opp ambisjonsnivået i bademeldingen. På Sogn-tomta har Oslo en unik mulighet til å få et bad med høy kvalitet og god kapasitet til å dekke behovene både for svømmeundervisning, idrett og som folkebad. Kapasiteten på dagens bad i byen er sprengt, og i en by som vokser må vi bygge bad for framtida og for at mange flere skal benytte seg av bade- og svømmetilbudet enn i dag, sier Venstres Guri Melby.

– Det er ikke så mange store tomter med slikt potensial som Sognstomta, så jeg håper byrådet vil konkludere med at denne tomten får et større bad i tillegg til de andre kommunale tjenestene som bydelen og byen har behov for, legger hun til.

Etterslep

På spørsmål om hvorfor ikke de bademeldingsvedtatte områdebadene i vest og sør er prioritert i den neste tiårsperioden, svarte idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), følgende i fjor høst:

– Oslo har et enormt etterslep på idrettsanlegg, og det har ikke vært bygget noe publikumsbad siden 1983 på Holmlia. De borgerlige har styrt Oslo i 18 år. Siden vi overtok for ett år siden har vi jobbet intenst med å få opp investeringstakten.

Har ikke konkludert

​Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG). Foto: OSLO KOMMUNE/STURLASON

Nordre Aker Budstikke har spurt byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) om hvordan hun vurderer anbefalingene i EBYs konseptvalgtredning. Byrådssekretæren hennes Rasmus Reinvang (MDG) svarer følgende:

«KVU’en for Sognsveien 80 er en mulighetsstudie som viser hvordan ulike formål kan passes inn på tomten på en god måte, som nylig er oversendt fra Eiendoms- og byfornyelsesetaten til byråden. Det er mange ulike offentlige formål som er aktuelle her her og vi er opptatt av å få til en variert utnyttelse som bidrar til god byutvikling i området. Vi skal nå vurdere studien og anbefalingene nærmere denne og hvordan ulike offentlige behov kan passes inn på en god måte. Dette vil ta litt tid og vi har ikke konkludert noe om dette enda. Det neste skrittet er deretter å få på plass en regulering for området.»

Ifølge KVU-en fra EBY kan det nye anlegget i Sognsveien 80 være klart i 2023/24, dersom anbefalingene blir vedtatt i bystyret.

LES OGSÅ:

Sirkler inn Sogn som nytt svømmeanlegg

Venstre skuffet over at byrådet nedprioriterer nytt bad i vest

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...