Nordre Aker Budstikke

Endelig kommer turveien her

Ved Korsvollbanen og hvor arbeidene er i gang i forbindelse med nye Korsvollhallen. Foto: Kristin Tufte Haga

For 15 år siden var det planlagt å koble Langåsveien til turveien B8, men det ble aldri noe av. Nå, i forbindelse med bygging av Korsvollhall, kan endelig turveien mellom Korsvoll idrettspark og marka se dagens lys.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2021 kl 12:23

KORSVOLL: For 15 år siden, i 2006, var turvei B8 tema da det ble bygget barnehage innerst i Langåsveien på Korsvoll.

For å gjøre en lang historie kort: Arkitekten oppga på vegne av barnehagen en turvei langs Langåsveien, som grunnlag for ikke å bygge ut adkomsten til den nye barnehagen. Barnehagen fikk dispensasjon fra Plan- og bygningsetaten fra veikravet. Problemet var bare at turveien aldri var blitt opparbeidet.

Her er kartet over hvor turveien skulle lages:

Her er kartet og hvor turvei B8 er markert. Foto: PLAN OG BYGNINGSETATEN

Bydel Nordre Aker engasjerte seg den gang om den smale, innerste delen av Langåsveien, som også er skolevei til Korsvoll skole. Fra et trafikkmøte i bydelen i 2007, er daværende spesialkonsulent Knut Hammervold i Bydel Nordre Aker sitert i lokalavisen:

– Jeg har sjekket ut barnehagens byggesak i Plan- og bygningsetaten. Det er ingen tvil om at dispensajonen fra veiopparbeidelseskravet er gitt på et feilaktig grunnlag. Turveien som ligger til grunn for dispensasjonen, er jo som de fleste vet ikke opparbeidet.


Men likevel, barnehagen åpnet, og det ble da heller ikke opparbeidet noen turvei.

Turveien inn fra innerst i Langåsveien. Foto: Kristin Tufte Haga

I dag, 15 år etter, er det igjen planlagt å etablere turveistrekket, som vil koble turvei B8 til Langåsveien og Korsvoll idrettspark. Det er i forbindelse med byggingen av Korsvollhallen og oppgradering av Korsvoll idrettspark, at det også er regulert inn en gangforbindelse, noe Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere.

Slik ser turveiplanen på Korsvoll ut i dag:

Gangveien markert, gjennom idrettsparken og videre opp mot turvei B8, fra innerst i Langåsveien. Foto: KULTUR OG IDRETTSBYGG OSLO KF

– Vi skal opparbeide en gangforbindelse fra Korsvollbråtan, gjennom idrettsparken, og inn mot eksisterende turveinett. Det ligger som et krav i reguleringsplanen. Denne gangforbindelsen må være opparbeidet før Korsvoll flerbrukshall, barnehage og forsamlingslokale kan tas i bruk, sier Ingunn Olsen, kommunikasjonssjef byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Andromeda barnehage til høyre. Foto: Kristin Tufte Haga


– I henhold til reguleringen skal gangforbindelsen, som er på rundt 250 meter, knyttes opp mot eksisterende turveinett. Den vil åpne opp, og gi turgåere innsyn i aktiviteten i idrettsparken. I tillegg vil turveien skape en trygg og fin tilkomst til marka for lokalbefolkningen. Turveien er ikke priset særskilt, men er en del av totalprisen på prosjektet, sier Olsen videre.

Slik vil turveien koble til B8:

Turveirute B8 går fra Voldsløkka til Grinda. Den nye turveien kobler dermed Korsvoll idrettspark til den denne.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...