Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Endelig snø og ski

Vinteren er kommet til marka.

Gry Jeanett Henriksen og samboer Runar Sanni tok første skituren hittil i vinter, i marka mandag kveld. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Det kom noe snø søndag og noe snø mandag. Nok til at flere fant frem langrennskiene og dro innover i marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2013 kl 16:35

KJELSÅS: Endelig snø og ski. Med selvoppgåtte løyper og nesten på kanten lite snø, så var det likevel flere som testet langrennskiene fra Kjelsås og innover, både søndag og  mandag.

Hege Tjøgersen fra Kjelsås  (46) går mye på ski, og har allerede startet sesongen på Sjusjøen.

- Der har det vært mulig å gå på ski en stund, og forholdene har vært veldig bra. Nå blir det spennende med første prøveturen i marka her ved Kjelsås denne sesongen, sier Hege mandag kveld.

- Jeg tenker jeg går en rundt en mil nå, legger Hege til, som for øvrig også trener seg frem til Marcialonga-rennet i 2014.

Hun har nok allerede grunnlaget i orden, i unge dager var Hege også på juniorlandslaget i langrenn.

Blir snøen liggende? Se værvarselet for Oslo her

Inspirert av Eirik Brandsdal

Men det er også andre som går fort i løypa på Kjelsås, ikke minst landslagsløper og lokalhelt Eirik Brandsdal, som vant årets første verdenscuprenn.

- Eirik Brandsdal er nok forbilde og til inspirasjon for både meg og mange andre her på Kjelsås. Ingen tvil om at han har betydd mye for langrennsporten her i området, sier Hege, før hun feier klassisk innover løypa, med «grusskia», vel og merke.

Les også: Lager snø så spruten står

Sparket fra med spark i magen

Gry Jeanett Henriksen (27) fra Kjelsås er syv måneder gravid, men det hindret henne ikke fra å prøve langrennsskiene i marka, for første gang i år.

- Jeg er veldig glad jeg fikk med meg Runar ut på skitur i kveld, jeg må bare ut og gå når jeg ser snøen ligge der, sier Gry.

Sammen med samboer Runar Sanni (32) dro de innover løypa fra Midtoddveien, og over i lysløypa mot Langsetløkka.

- Det var litt lite snø noen steder, men generelt gikk det veldig bra. Vi møtte også flere andre på ski. Kommer det ikke mer snø på en stund, så stopper ikke det oss fra å prøve igjen, sier Runar.  

- Det var utrolig deilig å gå på ski igjen, en herlig følelse å gli innover løypene. God gli hadde vi virkelig, er samboerparet enige om.

Og de hadde jo også med seg en tredjeperson på tur,

- Babyen sparket litt mens jeg gikk, jeg tror den likte å gå på skitur, ler Gry Jeanett da avisen snakker med paret på telefon i etterkant av turen.

Les også: Skogsmaskinen sank i myra

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...