Nordre Aker Budstikke

Takk for en skikkelig folkefest!

Sol, veldig varmt og endelig kamp for Lyn. Og selv om storebror i eliteserien, Vålerenga, hadde kontrollen, så ble det underholdende. Ikke minst også på tribunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2021 kl 20:00

BISLETT: Etter flere enn 600 dager så fikk endelig Lyn 1896 FK i tredjedivisjon spille kamp igjen - den lange pausen skyldes koronasituasjonen. Ikke en vanlig seriekamp, det skjer ikke før i august, men første NM-kamp, og det mot Vålerenga i Eliteserien, som derimot har startet serien for lenge siden.

Sol, veldig varmt, og køer utenfor Bislett før kampen, og ikke minst kunne trofaste Bastionen endelig glede seg over å gå på kamp igjen.

Lyn mot Vålerenga i cupen på Bislett. Foto: Christian Fredrik Borg

Første omgang

Lyn starter friskt i de første minuttene, og med høy intensitet. Vålerenga tar etterhvert føringen og leter etter åpninger i Lyn-forsvaret. I 10. minutt så ramler det inn to gode sjanser på rappen for Vålerenga, og kun små marginer som gjør at ikke gjestene tar ledelsen.

I 16. minutt får Vålerenga corner. Midtstopper Brage Skaret får vakkert satt utsiden av høyrefoten på ballen og styrer den i mål - 1-0 til Vålerenga. Nittenåringens første mål for Vålerenga. Vålerenga tar fortjent ledelsen, selv om Lyn forsvarer seg godt, og ikke har tenkt til å gi noe gratis til Vålerenga. Men det går litt for fort for vertene på Bislett.


Like før 20. minutt blir Vålerengas Henrik Bjørdal felt i duell innen 16., og Vålerenga roper på straffe. Men dommeren rister på hodet.

Lyns Ulrik Reinaldo Berglann imponerer på venstre kant, i 21. minutt legger han inn, Henrik Elvevold kommer ikke til god nok avslutning.

I 27. minutt får Vålerengas Henrik Bjørdal ballen alene foran Lyn-målet, etter lekker assist fra Odin Thiago Holm - Bjørdal kan sikkert sette inn 2-0 til gjestene.

Så følger det på med gode sjanser til Vålerenga, som har styringa. Blant annet ny stor sjanse til Vålerenga i 28. minutt. Henrik Udahl fyrer løs, men det står fortsatt 2-0 til gjestene etter en flott redning av Lyn-keeper Øyvind Christoffer Vogt Knutsen.


Men Lyn imponerer med innsats, og kliner til i duellene. Særlig er også Daniel Schneider sterk og god på sentral midt. Lyn får også innemellom spilt seg opp mot Vålerenga-målet, men kommer ikke helt til de stor sjansene.

I 35 minutt er Udahl foran åpent Lyn-mål, men redning av Lyn-kaptein Dan-Roger Roland som får headet ballen bort.

37. minutt, igjen kjemperedning av Lyn-keeper Knutsen, etter stikker fra Bjørdal til Udahl.

Før pausen får Lyn spilt seg opp mot Vålerenga-målet. Raske Reinaldo får et kjemperaid på venstrekanten, viser styrke og kommer seg forbi Vålerenga-forsvaret. Reinaldo får lagt inn, men ingen lynspiller får en fot på innlegget. Lyns største sjanse så langt.

Reinaldo må dessverre ut for Lyn, etter skade. Nyemah Roman Brownell byttes inn.


Lyns Eirik Haugstad kommer også på et godt løp, etter at Anders Bjørntvedt Olsen får sendt en lang ball oppover.

2-0 til pause til gjestene fra Valle, eliteserielaget Vålerenga har god kontroll på 3.divisjonslaget. Men etter sigende leder så langt Bastionen tribunen, og som bidrar til folkefest i strålende og hett sommervær i hovedstaden.

Bastionen som forøvrig får beskjed i pausen om at politiet har bestemt at Bastionen skal være igjen 20 minutter etter kampen, før kampen var det slåssing utenfor stadion på Bislett.

Lyn mot Vålerenga i cupen på Bislett. Foto: Christian Fredrik Borg

Lyn mot Vålerenga i cupen på Bislett. Foto: Christian Fredrik Borg


Lyn mot Vålerenga i cupen på Bislett. Foto: Christian Fredrik Borg

HØR HER HVA LYNTRENER BENT INGE JOHNSEN SIER ETTER KAMPEN:

Andre omgang

Få minutter ut i andre omgang - Vålerenga og Udahl kommer til en bra mulighet, men han skyter utenfor.

Udahl får endelig scoringen har har jaktet i 48. minutt, Lyn mister ballen, og Vålerenga lar seg ikke be to ganger. Oskar Aron Opsahl legger inn - og der er Udahl. 3-0 til Vålerenga.

I 50. minutt Osame Sahraoui i farta igjen på venstre kant og dribler seg gjennom Lyn-forsvaret, nære 4-0 til gjestene.

Lyn får innemellom vist frem godt spill, men det er unøyaktige pasninger og vanskelig å holde på ballen og må forsvare seg mot et Vålerenga som kommer til sjanse på sjanse.

56. minutt - veldig god kontringsmulighet for Lyn - Eirik Haugstad får lagt inn foran Vålerenga-målet fra høyrekanten, men ingen lynspillere når frem.

Like etter prøver Haugstad seg på det samme igjen, men ingen lynspillere foran boksen.

68. minutt - ny stor sjanse for Vålerenga, men avklaring.

I 69. minutt - uhell i Lyn-forsvaret, Vålerengas Tobias Christensen sist på ballen som går via lynspiller og i mål - 4-0 til Vålerenga.

I stolpen for Vålerenga i 79. minutt.

80. minutt - tidligere Lyn-spiller 16 år gamle Jacob Eng i stolpen for Vålerenga.

Men Lyn har på ingen måte gitt opp en redusering. I 82. minutt kommer Lyn på en god contring, som ender ut i corner til Lyn. Og så nære at Sander Grønli Nordeide når ballen på vei forbi Vålerenga-målet.

Ny corner i 86. minutt til Lyn, som ender i nok en corner for hjemmelaget. Ny fin mulighet til Lyn, men ingen lynspiller kommer til en god nok avslutning.

Alt i alt full kontroll på kampen for Vålerenga, men Lyn skal ha for den store innsatsen og for at de - og ikke minst Bastionen - bidro til folkefest på Bislett. Det opplyses fra klubben at rundt 2650 personer så kampen på Bislett. Så er det bare å glede seg til 8. august og første seriekamp på Kringsjå - mot Årdal.

HER KAN DU SE TROPPENE, DETALJER, GULE KORT OG BYTTER FRA KAMPEN PÅ FOTBALL.NO

Skeid og Kjelsås i cupen

Lørdag spilte Kjelsås i 2. divisjon seg videre i cupen, etter 1-0 seier mot Lokomotiv Oslo. Skeid i samme divisjon vant 2-0 borte mot Oppsal, søndag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...