Nordre Aker Budstikke

Engebråten-elevene har tjent 120.000 kroner – lager sportsplass i Tanzania

Leder og nestleder av elevrådet, Helene Lyslo Kristiansen og Marie Fugelsnes Grytten, overrekker pengene til representanter fra IOP. Foto: Stein Botilsrud

Solidaritetsaksjonen til Engebråten skole har samlet inn 120.000 kroner. Slikt blir det resultater av.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ENGBRÅTEN: Onsdag 7. mars overrakte elevrådet ved Engebråten skole 120.000 kroner fra sin egen Solidaritetsaksjon til Ilua Orphan program i Tanzania.

Med pengene på plass kan skolen i Tanzania nå starte arbeidet med å bygge en sportsplass på skolens uteområde. Forhåpentligvis kan elevene allerede om et halvt år ta i bruk den nye sportsplassen til lek, idrett og moro.

Solidaritetsaksjon

Engebråten skole rapporterer fra pengeoverrekkelsen:

Til å ta imot gaven var både elever og representanter fra Ilua Orphan program (IOP) på besøk hos Engebråten skole. Her fikk de blant annet fikk besøke ulike klasserom og bibliotek.

De fikk også høre om skolens Solidaritetsaksjon, hvor alle elever gir et dagsarbeid i solidaritet med andre ungdommer. Representantene fra IOP fikk blant annet høre at elevene hadde jobbet i ulike butikker, barnehager, solgt bakevarer, og lot seg imponere av ungdommens engasjement.


LES OGSÅ: Noah brukte Solidaritetsaksjonen til å jobbe som journalist i Nordre Aker Budstikke, og fikk blant annet møte byrådslederen

Stolt av elevene

Leder av elevrådet, Helene Lyslo Kristiansen, var stolt av å kunne overrekke gaven til IOP.

– Vi er stolte over innsatsen våre elever har lagt ned i prosjektet, og synes det er fint å kunne hjelpe ungdommer i andre land. For oss er det viktig at pengene går til konkrete prosjekter som kommer elevene til gode, og en idrettsplass er slik sett midt i blinken. Vi gleder oss veldig til å se den ferdige idrettplassen, sier hun.

LES OGSÅ:


Linnea (16) på kvinnedagen: – Krev respekt! Verdien din er ikke målt etter hvor pen du er, hvordan rumpa di ser ut, eller om du har sixpack

Buss for trikk, og omfattende akutt-tiltak i hele trikketraseen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...