Nordre Aker Budstikke
Annonse: Amfi Ullevaal

Enkle grep du kan ta for å hindre rynker. Se hudekspertens tips!

Irina Bachu er hudpleier og apotektekniker på AMFI Ullevaal. Hun har rådene for hvordan unngå rynker, og få glød i vinterhuden.

Ja, det finnes grep du kan ta for å forebygge rynker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2018 kl 16:14

AMFI ULLEVAAL: Når du blir eldre, dannes ikke nye hudceller like raskt og det ytre laget blir tynnere. Konsekvensen er at huden din blir dårligere til å holde på fuktigheten enn tidligere, som gjør at den blir både slappere og grovere.

Det finnes likevel håp og hjelp, lover Irina Bachu, hudpleier og apotektekniker på AMFI Ullevaal.

– Det er mange som sliter med tørr hud. Vi har derfor produkter i forskjellige serier, som kan hjelpe deg. Det gjelder ansikt og kropp, og for barn og voksne, sier Irina, som ikke legger skjul på at det i utgangspunktet er vanskelig å unngå å få gusten hud om vinteren.

Også for menn

For den vil jo som regel dukke opp uansett hva vi gjør. Hudekspertens beste tips er å ta i bruk produkter som skjuler – eller forhindrer – aldring.

– Det kan du gjøre ved å fremheve glød, særlig aktuelt om vinteren når huden kan bli grå. Disse produktene blir mer og mer populære, spesielt blant kvinner i alderen 35 pluss.


– Er dette noe du også vil anbefale menn?

– Det er noen som bruker disse produktene, men ikke så mange. Det er derimot noe jeg anbefaler, ettersom mange menn har en stressende jobb. Å jobbe med PC og bli utsatt for stråling kan gjøre at du ødelegger huden din, sier hudeksperten som har vært ansatt som apotektekniker i mer enn 17 år, og som i fjor tok tilleggsutdanning innen hudpleie.

Hun understreker at gener og stress forklarer mye av aldringsprosessen, men at miljøforandringer og temperaturforskjeller har størst påvirkning på huden.

Vil leve opp til ambisjonene

De ansatte ved Apotek 1 på AMFI Ullevaal gjør i hvert fall sitt for å gjøre hverdagen bedre for mennesker som besøker apoteket.

Zamina (student), Mina (farmasøyt), Silje Marie (apotektekniker), Ismo (farmasøyt), Fariba (farmasøyt) og Irina (hudpleier).


– Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til slagordet «Vår kunnskap - din trygghet” i møte med alle som kommer innenfor døren hos oss, sier daglig leder ved Apotek 1 Ullevaal, Stine Jomaas.

Den relativt ferske sjefen ved apoteket forteller at hun og kollegene ønsker å skape bedre helse og økt velvære gjennom rådgivning og oppfølging.

– Vi har respekt for at våre kunder er mennesker i alle aldre og livssituasjoner, fra den friskeste friske til den svært syke. Vi gjør vårt beste for å møte kunden der kunden er, innenfor de rammene vi har, sier Stine.

LES OGSÅ: Fem tips til hvordan du kan «booste» fettforbrenningen

Lett tilgjengelig

Apotek 1 Ullevaal stadion ligger praktisk til ved inngangen til handlegaten på Amfi Ullevaal Stadion, nesten midt mellom Ullevaal sykehus og Rikshospitalet.


– De som har vært et av disse stedene kan enkelt komme innom oss, få varene de trenger og eventuelt videre råd fra oss. Vi har lyse og trivelige lokaler og gode parkeringsmuligheter, sier Stine.

Den daglige lederen er spesielt stolt over ekspertisen hun har på Apotek 1-laget – og utdyper godene de besøkende kan ha av å ta turen til Ullevaal.

– Med en hudpleier i full stilling kan vi tilby kvalifiserte, gode råd om pleie av hud. Irina kan sette opp et hudpleieprogram for deg, og vi fører noen av de samme produktene som hudpleiesalonger, sier Stine, som også poengterer hvor viktig det er å gi huden oppmerksomhet, spesielt med tanke på de kjølige månedene.

– Vi har mange gode produkter for hypersensitiv hud av ulike typer. Vinterhuden blir gjerne tørr og trenger tilført fuktighet. I kulda vil en god kuldekrem beskytte! Skal du ut å reise i vinter, har vi gode råd og produkter for vinterfjellet, stranda, byen, flyreisen og fjerne strøk, sier Stine.

Dette anbefales av hudeksperten:


Til venstre: Produkt som forebygger aldring: Renseprodukt som passer sensitiv hud (529,-)

Midten: Nattkrem for sensitiv og aldrende hud (699,-)

Høyre: Fuktighetskrem som passer for alle når du er ute i fuktighet. (1179,-)

Til venstre: Populær serie og mild såpe for barn og voksne som har atopisk eksem (226,-) (kronisk, tilbakevendende hudbetennelse journ.anm)

Til høyre: Fuktighetskrem (365,-)

Les mer på Apotek 1 sine nettsider!

Se AMFI Ullevaals nettsider her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...