Nordre Aker Budstikke

Er det greit å dumpe snø ved Akerselva?

Det ble mye snø i vinter, og mye snømåking. Foto: LESERBILDE

Vi spurte kommunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2018 kl 14:01

KJELSÅS: En leser sendte en mail til Nordre Aker Budstikke i forrige uke.

– Jeg var ute og gikk nedenfor Teknisk museum ved Akerselva, før helgen. Snø, med masse grus og annen dritt, var tømt rett uti elvekanten. Vet ikke hvem som har snørydding her ved kunstnerlokalene nede ved elva, men ser ikke veldig pent ut. Jeg vil vel heller ikke tro at de har lov til dette, med hensyn til forurensning?

Kulturetaten

Det er Kulturetaten som har ansvar for rydding ved Frysja Kunstnersenter. De svarer følgende:

– Vi skjønner at det kan se dramatisk ut med sneen deponert mot elven på denne måten. Men dette er sne som kommer fra plassen utenfor kunstnersenteret ved Frysja, og som ville rent mot elven når den smeltet, skriver kommunikasjonsrådgiver Alv Hågård Gustavsen i Kulturetaten.

– Ikke saltet

Han er enig i at det ikke ser særlig pent ut med snøen som er lagt mot elva.


– Vi vil også understreke at plassen utenfor kunstnersenteret ikke har vært saltet, legger han til.

Om eventuell grus som følger med snøen i elva, viser Kulturetaten til Bymiljøetaten.

Saken oppdatert: - Bymiljøetaten har via Nordre Aker Budstikke blitt gjort oppmerksom på saken. Vi har dessverre ikke hatt kapasitet til å undersøke på stedet enda, men generelt er det grunneier som er pliktig til å ikke forurense naturmiljø og vassdrag, og det er Fylkesmannen som er forurensningsmyndighet. Det er ikke Bymiljøetaten som har måket snø på denne plassen, men ut fra det bildene viser kan vi si at dette er uheldig med tanke på at kantvegetasjonen ødelegges og at elva tilføres strøsingel og annet som ikke skal i elva. Vi kommer til å følge opp saken videre, skriver Bymiljøetaten i en mail til lokalavisa tirsdag.

LES OGSÅ: Byråden måtte svare bystyret etter at skitten snø ble dumpet ved drikkevannskilden Maridalsvannet: Har aldri hevdet at snøen ikke var forurenset.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...