Nordre Aker Budstikke

Er dette en av bydelens aller sprekeste kvinner?

Ragnhildur Arnadottir er i god form! Foto: PRIVAT

– Hindrene kan bestå av tauklatring, bæring av tunge sekker og vedkubber, løping i gjørme, monkeybars - romerske ringer - og masse klatring. Dette krever at du er allsidig, god til å løpe, i tillegg til en del styrke, forteller Ragnhildur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2018 kl 21:40

MARIDALEN: Nordre Aker Budstikke fikk tips om at det bodde en skikkelig sprek dame i Maridalen.

Ragnhildur Arnadottir er opprinnelig fra Island, men har bodd i Norge i 16 år, og har gjort maridøl av seg. Hun er 35 år, har tre døtre og er samboer. Og så er hun fryktelig sprek. I helgen var hun med i VM i hinderløp, i England - i OCR worldchampionship i London. Et hinderløp på 15 kilometer med ikke færre enn 100 forskjellige hindre.

– Hindrene kan bestå av tauklatring, bæring av tunge sekker og vedkubber, løping i gjørme, monkeybars - romerske ringer - og masse klatring. Dette krever at du er allsidig, god til å løpe, i tillegg til en del styrke, forteller Ragnhildur.

Ragnhildur har god heiagjeng i døtrene. Foto: PRIVAT

VM i London

Hun fortsetter:


– Jeg har blitt bitt av hinderbasillen, i oktober i fjor løp jeg mitt første hinderløp. Etter det meldte jeg med på alle løp jeg kom over, og bestemte meg for at dette skulle jeg bli god på!

I Stockholm deltok hun i Tough Viking og ble blant topp fem, det kvalifiserte til VM 2018 og EM 2019.

– Selvfølgelig måtte jeg reise til London og delta i VM. Jeg måtte trene mer målrettet og selv om jeg hadde pleid å løpe mye, måtte jeg få til enda mer løping i skogen. I tillegg har jeg måttet reise frem og tilbake til Rakkestad for å trene på tekniske hindre og dra på klatresenteret for å få mer grepsstyrke. Veldig mange som driver med dette blir både sponset og har eget lag som gjør det lettere å trene mot et slikt løp, sier Ragnhildur.

Det er mange hindervarianter som skal forseres - som dette. Foto: PRIVAT

Mistet armbåndet

I slike hinderløp får man utdelt et armbånd. Hvis man ikke klarer alle hindrene så mister man armbåndet. Hvis man ikke beholder armbåndet kan man ikke få en pallplass.


– Jeg mistet armbåndet, men det var helt greit. I år var det færre som klarte å beholde armbåndet, sammenlignet med i fjor. I årets VM hadde de også økt antall hindre fra 60 til 100. Dette var det tøffeste løpet jeg har gjort - både fysisk og psykisk. Jeg kom på 27. plass av 483 damer, VM-løpet kan ikke sammenlignes med det vanlige løpene jeg har vært med på i Norge og Sverige, sier sprekingen.

Satser videre

– Men jeg gleder meg allerede til neste år - da skal armbåndet beholdes på og tiden forbedres. Og jeg er evig takknemlig for all den støtten jeg fikk rundt løpet av familien min. Jeg var heldig - familie og venner var med til London. Jeg hadde uten tvil den flotteste heiagjengen.

Men Ragnhildur får tid til mye annet også:

– Det er ellers full fart i hverdagen. Jeg er også gründer og utvikler nå en app som skal redusere stillesitting i arbeidslivet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...