Nordre Aker Budstikke

Er dette greit da?

Mange hysler ligger utover skytebane-området i Maridalen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det flyter av tomhylser i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2019 kl 22:30

MARIDALEN: Litt inn i Maridalen, mellom grusveien og Maridalsveien, ligger en skytebane. Lesere forteller at det flyter at tomhylser på bakken, det gjorde det også da Nordre Aker Budstikke la turen innom.

- Jeg ble veldig overrasket, det var hylser over hele gressplenen. Her er det jo fugler og andre dyr som ferdes, skriver leser i en mail, og lurer på om dette er greit?

Skytebanen i Maridalen ligger mellom grusveien og Maridalsveien, et lite stykke innover i Maridalen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Skal rydde

Det er Oslo Kommunale Tjenestemenns Skytterlag - OKTS - som primært bruker skyteanlegget. Leder for laget, Kai Svestad, forteller til avisa:

- Anlegget leies også ut til andre aktører som en japansk pil og bueklubb, teaterforestillinger, bryllup med mer. Det skytes med kaliber 22LR, skiskytterammunisjon, primært med pistol, men også rifle. Selvsagt skal det ryddes etter skyting. Det gjøres på standplass og hylsene foran standplass blir tatt tre - fire ganger i året, når vi har dugnader. Det vil bli ryddet i nærmeste framtid, understreker Svestad.


Skytingen foregår i tidsrommet klokken 09.00 - 21.00, mandag til torsdag. Fredag og søndag er det ikke skyting og lørdager begrenset fra klokken 12.00 - 14.00.

Det Frivillige Skyttervesen forteller til Nordre Aker Budstikke at på generelt grunnlag skal skytebaner og virksomheten der følge beststemmelser i henhold til Forurensningsloven, som også innebærer å begrense og hindre forurensning.

LES OGSÅ: Derfor graver kommunen opp Maridalsveien her

LES OGSÅ: Turveien har vært snakket om i 20 år, markastuedrifter er oppgitt over at det fortsatt ikke skjer noe

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...