Nordre Aker Budstikke

Er du 67+ og vil på tur i påsken? Sjekk mulighetene!

De rosa bussene kan for eksempel kjøre deg til Storo Storsenter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De rosa bussene kjører nemlig også i påsken – utenom helligdagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2019 kl 10:06

NORDRE AKER: Ruter Aldersvennlig transport, eller "de rosa bussene", som de kalles, holdt hjulene i gang i jula. Og også i påsken er det fart på tilbudet, som er et dør til dør-tilbud for bydelens seniorer på 67 år og oppover.

Kjører i påsken

Ruter sender ut en SMS i slutten av denne uken, til alle registrerte brukere med mobiltelefon. I den står det:

«Hei. Ruter Aldersvennlig Transport betjenes til vanlige tider også i påsken. Det kjøres ikke på Skjærtorsdag, Langfredag, Første og Andre påskedag.»

Seksjonssjef for seksjon lavterskel i Bydel Nordre Aker, og en av dem som jobbet flittigst med å få igang busstilbudet som nå også er utvidet til bydelene Sagene og Vestre Aker, Heidi Karsrud Nordal, minner folka på å bruke bussen flittig.

– Og ta gjerne med en venn på turen, sier Nordal.


For selv om du må være i seniorklassen for å kunne bestille rosa buss, kan du fint ta med en venn på turen. Og for vennen er det ingen aldersgrense – dette kan være en sønn eller datter, et barnebarn eller en nabo, for eksempel.

Sightseeing?

– Kjør gjerne rosa buss for å bli kjent i din egen bydel, kanskje et sted du ikke har vært på lenge, en skjult perle i bydelen? Eller kjør en rosa buss, hvis det er en dag du og din venn ikke har noe annet fore, sightseeing i egen bydel kan være hyggelig, oppfordrer Nordal.

Eller hva med en tur til (eller fra) Ullevål hageby? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Selv om det allerede er mange faste brukere, vil bydelen gjerne mobilisere til kreativ bruk av bussen, og gjøre tilbudet enda mer kjent blant folk.

På tampen av fjoråret ble det satt kjørerekord med de rosa bussene i Nordre Aker: I november 2018 ble det foretatt 1571 reiser! 693 unike reisende, som betyr at den enkelte har reist mer enn 2 turer.


Prosessen med etablering av Ruter aldersvennlig transport, som tjenesten formelt heter, startet høsten 2015, da Nordre Aker var pilotbydel for Alders- og demensvennlig by, og Nordal var prosjektleder.

– Bakgrunn for initiativet var og er fortsatt medvirkning fra byens eldre. I all dialog med eldre er transport tema nummer én på hva som skal til for at Oslos eldste befolkning skal kunne leve aktive, trygge og selvstendige liv, og kunne bo hjemme lengst mulig, har hun tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Heidi Karsrud Nordal og passasjer Ulf Hjerpset etter den første turen i september 2017. Samferdselsbyråd Lan Marie Berg i bakgrunnen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Enkelt å bruke

De rosa bussene bestilles via appen Aldersvennlig fra Ruter, eller telefon 23 24 28 50. Reisen kan bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise. Bussen henter deg hjemme, utenfor din egen dør, og kjører deg dit du skal (innenfor Bydel Nordre Akers grenser. Storo Storsenter og Ullevål sykehus er inkludert). Alt du trenger for å være med er en vanlig honnørbillett, som må være forhåndskjøpt.

Slik fungerer det

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelen. Tilbudet gjelder for bydelene Vestre Aker, Sagene og Nordre Aker.
  • Tjenesten kan brukes mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00.
  • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

God tur!

Les mer hos Ruter.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...