Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er du BMW-eier bør du passe på nå

INNBRUDD: BMW-banden som opererer i Oslo er ute etter blant annet navigasjon- og annet elektronisk utstyr. Foto: PRIVAT

Oslo opplever en innbruddsbølge som rammer BMW-er. Ratt, navigasjon og elektronisk utstyr blir tatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2016 kl 11:44

OSLO: Tirsdag formiddag tvitret Operasjonssentralen i Oslo: «Ila natten har det vært innbrudd i flere personbiler. Alle bilene er av merket BMW. Ratt, navigasjon og elektronisk utstyr er stjålet.»

Steinar Hausvik på Operasjonssentralen forteller til Nordstrands Blad at fire BMW-eiere på Nordstrand har meldt ifra om innbrudd i løpet av natten.

BMW-banden herjer

Det har det siste halvåret vært oppsiktsvekkende mange innbrudd i BMW-er i Oslo.

23. september skrev Nordstrands Blad at 12 bileiere på Nordstrand har opplevd innbrudd i sin BMW. Tyvene har kommet seg unna med verdifult utstyr.

En bileier hadde opplevd to innbrudd i samme bil i løpet av kort tid.

Har rammet hele byen

Det er åpenbare likhetstrekk mellom bilinnbruddene og politiet minstenker at det dreier seg om organisert kriminalitet.

Stig Vasbø ved Majorstuen politistasjon. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Stig Vasbø, leder av det byomfattende etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstuen politistasjon, uttalte til Nordstrands Blad i september at det er en bølge av denne typen biltyverier som herjer Oslo og resten av landet.

– De har vært over hele Sør-Norge, og vi har hatt en liten bølge av dette i Oslo nå. De har ikke bare vært på Nordstrand, men også i Holmenkollen en dag og så var de en tur på Stovner, sa Vasbø.

LES MER: BMW-bande robber biler i Oslo

Trenger hjelp

I utgangspunktet er det nå BMW, men det har også vært tilfeller av innbrudd i Mercedes, Volkswagen og Audi den siste tiden, ifølge politiet, som oppforder folk til å ha bilen i garasje – hvis mulig.

– Vi jobber det vi kan for å huke tak i dem og trenger hjelp av publikum. Utfordringen er at vi ikke vet hvor de slår til neste gang, de er særs mobile. Vi ønsker at folk er årvåkne – og alle observasjoner av mistenkelige folk som lusker rundt på nattestid er interessante, sa Vasbø i september.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...