Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er du født i 1984-1985?

TID: Tidsskulpturen utenfor museumet skal åpnes 4. juni. Foto: TEKNISK MUSEUM

Teknisk museum søker 30-åringene, som i 1996 sendte hilsen til fremtiden i en tidskapsel på museet, dengangen elever i femte og sjette klasse på blant annet Kjelsås og Korsvoll skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2015 kl 15:49

KJELSÅS: Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff forteller at tidskapselen skal åpnes 4. juni.

– Hilsenene fra 1996 til fremtiden, ligger inni skulpturen foran Teknisk museum. Skolebarn og lærere fra den gang er invitert for å se igjen sine 20 år gamle hilsener. Er din hilsen inni kapselen, er du herved spesielt invitert til å overvære åpningen, inviterer Daniloff.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

30-åringene

Teknisk museum søker 30-åringene, som 11. juni i 1996 sendte hilsen til fremtiden i en tidskapsel på museet. De er altså født rundt 1984-85 og var da elever i 5. og 6. klasse på Kjelsås skole, Korsvoll skole, Volla skole, Lillestrøm, Oslo Montessoriskole, Furuset skole og Kylstad skole.

Les også: Vasser i søppel og kjører sikksakk mellom knust glass

Solur

Skulpturen, med navnet SOLEKKO, er også et astronomisk instrument: Den koniske formen gjør den til et solur. En gang i året, på sommersolverv 21. juni, klokken 13.15, kaster den ikke skygge, står det også på hjemmesiden til Teknisk Museum.

En av fem tidskapsler i verden

Kunstneren bak prosjektet er Kate Pond fra Vermont, USA. Skulpturen er ett av fem verker i verden. Tilsvarende tidskapsler, med astronomiske egenskaper, står i Stanstead - Quebec (Canada), Mapua - Nelson (New Zeeland), Honolulu - Hawaii (USA), og Sendai (Japan). Skulpturen SOLEKKO ble innviet med tidskapselen 11 juni 1996. Samtidig åpnet museets utstilling Klokker og ur.

Gjensyn med fortiden

– Barna som deltok på tidskapselprosjektet ble den gangen invitert til åpning av kapselen etter at de hadde blitt voksne. Kate Pond, kunstneren bak prosjektet, har gjort 2015 til året for åpning av samtlige kapslene i de ulike skulpturene verden over, mellom 1993 og 2007, forteller Daniloff.

4. juni 2015 skal altså tidskapselen på Teknisk museum åpnes. Kunstverk i postkortstørrelse fra barn i Oslo, Vermont, Hawaii og Quebec skal igjen få se dagens lys. Til stede er kunstneren og flere av lærerne og elevene som deltok i prosjektet i 1996, ifølge museumets hjemmeside.

Les mer på museumets hjemmeside.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...