Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er du møkklei stupfulle kolleger og venner på fest?

Dette kan være redningen.

Nå kan du være fyllepoliti blant venner og kolleger, og si ifra når noen burde ta til fornuften FØR episoder som dette inntreffer. Foto: Foto: Clipart/Mot Fylla

Julebordene er i full sving for tiden, og nå kan du bruke appen «Fyllepolitiet» til å gi drukkenbolter gule og røde kort for drøy oppførsel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2014 kl 14:56

OSLO: Når vi er i festlig lag hører det til med en drink, et glass vin, eller en øl. Eller to, eller tre, eller kanskje til og med fire pluss. Dessverre er det heller ikke uvanlig at noen av og til glemmer skikk og bruk, mens enkelte andre havarerer lenge før kvelden er omme. 

Har du en sekretær på jobben, som har for vane å fortelle i overkant grove vitser? Gi henne det gule kortet, da vel! Ble en kollega hissig i kjent stil på festen i går? Send ham det røde kortet.

Kjendiser deltar

Det er i hvert fall hva Fyllepolititet.no oppfordrer til i forbindelse med lanseringen av den brennaktuelle appen, som har fått med flere kjendiser på laget. Deriblant Hank von Helvete, Hedda Kise og Ulf Risnes.

Røde, gule og grønne (!) kort kan du nå nemlig sende til bekjente. Når de fortjener det - og sendes som MMS eller epost.

Men hvem er den gode moralens voktere i denne sammenhengen? Fyllepolitiet er deg og meg. Vi som sier fra når noen går for langt i fylla.

- Appen er først og fremst vennligsinnet erting av noen du kjenner. Men det er også litt seriøst. Av og til er det lurt å si fra hva vi mener, istedenfor å gi et hint, lyder visdomsordene fra kampanjens hjemmesider.

Fokus på dårlig oppførsel

Daglig leder i Mot Fylla, Håvard Lindheim, forteller hensikten med konseptet er å fokusere på dårlig oppførsel, som er et resultat av overdreven drikking.

- En tanke bak både organisasjonen og appen er å få folk til å bli flinkere til å si ifra når noen går over streken. Vi henvender oss til voksne, og spesielt de som i blant opplever dårlig oppførsel i fylla, sier Lindheim - og understreker at folk må gjøre som de vil.

- Kanskje en del vil ta noen sekunders tenkepause dersom en bekjent sender deg en advarsel? Det ville ofte være bra, fortsetter han.

MEN er det nødvendigvis så populært å gi folk røde kort i festlige lag? De fleste av oss har vel imidlertid erfart at det i mange sammenhenger kunne vært ønskelig å ta frem dommerkortstokken, om den innpåslitne kompisen eller venninnen din ble sendt hjem en sen aften.

- Om noen får en del slike kort i løpet av en kveld, kan det hende at han eller hun oppfatter et poeng gjennom alkoholtåka. Eventuelt blir vedkommende noe forsiktigere neste gang, hvis de våkner opp med en innboks full av røde kort, sier Lindheim.

Last ned - nå!

Appen kan du laste ned fra Appstore og i Google Play. Så langt har om lag 40 personer skaffet seg den rykende ferske nyvinningen, men folket bak appen, håper det i løpet av 2014 er et par tusen av oss som har den på telefonen.

LES OGSÅ: 11 historiske 2014-måneder

- Vi vil invitere folk til å snakke om dårlig oppførsel i fylla. Vi vil gjøre det lettere å si fra. Denne appen er en morsom og «ufarlig» måte å gi en alvorlig beskjed på. Dersom folk blir flinkere til å si fra når nok er nok, tror vi det er gode sjanser for å redusere noe av den plagsomme oppførselen, som dessverre kan prege julebordsesongen, sier Lindheim.

«Når ølet går inn, går vettet ut»

Og kanskje kan forberedelsene til de klassiske sjøslagene, som ofte pleier å være synonymt med julebord, innledes med å laste ned «Fyllepolitiet». Det er i hvert fall håpet til Mot Fylla.

-Det verste med julebordfylla er ikke nødvendigvis mengden alkohol som drikkes, men at en del mennesker glemmer vanlig folkeskikk. «Når ølet går inn, går vettet ut» - dømmekraften er jo kjent for å svekkes når promillen øker, avslutter Lindheim.

Sjekk også: https://www.facebook.com/motfylla

LES OGSÅ: - Menn med litt mage er det mest sexy jeg vet om

LES OGSÅ: «Jeg skal skjære ballene av laglederen deres og drepe ham»

LES OGSÅ: Her er Oslo-damenes favorittkjekkas i Brasil-VM

LES OGSÅ: Slo alarm da valentinsdaten ikke ville dra hjem

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...