Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er du også ute og går i dag?

Tinius, Maud og Nicoline er med hvert år og samler inn penger til TV-aksjonen. Foto: PRIVAT

Årets TV-aksjon i gang, og det mangler ikke på bøssebærere! Men ikke alle områder har en hel skole som stiller opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2016 kl 09:34

KJELSÅS: Årets TV-aksjon, søndag 23. oktober – i år til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for noen av de mest sårbare, mennesker rammet av krig og konflikt.

Ola Borander, frivillig i innsamlingsapparatet for Kjelsås Grefsen, forteller om så stor pågang av bøssebærere, at de faktisk måtte stoppe påmeldingen allerede for en uke siden.

Hel skole

– Og ikke minst er vi i området Grefsen og Kjelsås så heldige at vi har Rønningen Folkehøgskole som hjelper oss hvert år. I år med ikke færre enn 173 bøssebærere, forteller han på telefon fra menighetssenteret, hvor innsamlingen organiseres.

Samtidig som han tar en liten pause, for akkurat da kommer en mor med to små barn inn.

LES OGSÅ: WOW! Gjett hvor mange tusen kroner disse Nordberg-jentene samlet inn fra kakesalg!

Denne frivillige gjengen er stasjonert på menighetssenteret og leverer ut bøsser, og tar imot bøsser. Fra venstre stående: Tori, Anne Marthe, Eva, Endre, Bjørg, Pål, Christian, Arne, Tove, Jon Henrik. Foran fra venstre: Linn, Eira, Ola og Ivar Foto: PRIVAT

Muffins

– De har solgt muffins ved trikkeholdeplassen ved Glads vei i dag, og fått inn hele 830 kroner, forteller Borander.

I fjor fikk faktisk Grefsen og Kjelsås inn hele 600.000 kroner alene, som ett av fire områder i bydel Nordre Aker.

– Det er faktisk det høyeste beløpet for ett område i Oslo, etter Røa og Vinderen, ifølge Borander, som selv har vært engasjert i TV-aksjonene i flere år.

To millioner mennesker

Videre fra pressemeldingen TV-aksjonen sendte ut i forkant, gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

– Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom, fra TV-askjonens egen pressemelding.

SEND OSS GJERNE BILDER FRA INNSAMLINGSAKSJONEN I NORDRE AKER - SEND TIL TIPS@NAB.NO

– Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Eneste

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp.

– Gjennom lokale frivillige får Røde Kors tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv, videre fra pressemeldingen.

LES OGSÅ: Røde Kors-benken på Myrerjordet er borte. Vi har løst mysteriet!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...