Nordre Aker Budstikke

Er du ung, hjemme i sommer og trenger en ferieplan? Se her!

Ungdomskontaktene (f.v.) Laila Viestad (også sjakkinstruktør) og Marte Aunan (danseinstruktør) og DJ FMC (Sebastian Emes) inviterer til sommeraktiviteter på Trikkehallen i skoleferien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For første gang holder bydel Nordre Aker åpent for ungdom gjennom hele sommeren. Det blir Trysil-tur, sommercamp, danse-, sjakk- og dj-kurs i studio, presentert av en bunt norgesmestere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2015 kl 13:48

NORDRE AKER: – Det blir mulighet til å delta på kurs og aktiviteter, eller bare å henge her for dem som vil det. Vi holder åpent for alle, og det blir grilling og fokus på sunn mat, forteller ungdomskontakt Laila Viestad.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sommerferie for 12-16-åringer

Tilbudet er rettet mot alle ungdomsskoleelever i Nordre Aker, i alderen 12-16 år. Det starter med Trysil-tur i uke 26, Sommercamp på Glasshuset i uke 27, og sommeråpent i Trikkehallen i uke 28-30.

Turen til Trysil er allerede neste uke. Dette tilbudet har bydelen hatt til ungdom i ti år, og det er plass til 40 deltakere. Turen er finansiert av storbymidler, og koster bare 300 koner for deltakerne.

– Det blir rafting, topptur, paintball og fisking. Det blir aktiviteter gjennom hele uka, men også tid til å slappe av. Det er en fin arena å møte nye mennesker, sier ungdomskontakt Truls Haugen.


LES OGSÅ: Forskerfabrikken arrangerer sommerskole

Trikkehallen og Glasshuset

I uke 27 er det på Glasshuset på Nordberg det skjer. En ukes sommercamp.

– Vi skal grille, dra på badetur til Frognerbadet, til Tusenfryd, og så blir det hallaktiviteter, forteller ungdomskontakt Marte Aunan.

Fra uke 28 til 30 er det Trikkehallen som holder åpent, mandag til torsdag klokken 12-17. Her er det ingen påmelding, og bare å møte opp så mye man ønsker. Ved siden av grilling og muligheter for bare å være sosial, kan man delta på kurs med meritterte kursholdere.

– Det er første gang Trikkehallen holdes åpen om sommeren, sier Laila Viestad.

Lær av en norgesmester, eller tre

I uke 28 blir det dansekurs med Marte Aunan, mange ganger norgesmester og europamester i cheerdance.

I uke 28 og 29 holder Sebastian Emes (DJ FMC), som har to norgesmestertitler i dj’ing, dj-kurs der han skal lære bort mixing, platescratching, musikkproduksjon, rap, beat og tekstskriving.

Alle tre ukene blir det sjakkurs med Laila Viestad, fem ganger norgesmester i sjakk.

– Sjakk er veldig gøy, og skaper glede og mestringsfølelse. Kan du spille sjakk trenger du aldri å kjede deg igjen, for det kan du spille overalt, sier Laila.


– Det samme gjelder med DJ. Og det er i tillegg bra for å sjekke damer, fleiper Sebastian.

Ungdomskontaktene håper de tre aktivitetene kan gli litt sammen i løpet av ukene. Målet er at alle deltakerne kan ende i en felles presentasjon i slutten av hver uke.

– Jeg har tidligere arrangert discosjakk gjennom Lailas Sjakkskole, som jeg driver ved siden av å være ungdomskontakt, og jeg ser for meg at det er perfekt å også få til nå som vi har sjakk- og studio-opplegg her på Trikkehallen. Kanskje kan det også bli sjakk med dans, eller rap, også, foreslår Laila.

LES OGSÅ: Vinteridretter og sommeridretter? Sesongen går året rundt

Miljøterapeutene blir «Ungdomskontakten»

Bydel Nordre Aker har et team på fem miljøterapeuter som er tilstede på ungdomsskolene og ungdomshusene. Disse «omprofilerer» seg selv nå til «Ungdomskontakten».


– Dette er fordi vi ønsker å være mer synlige for ungdommene, og foreldre, i bydelen og at det blir lettere å forstå for ungdom hva vi miljøterapeuter egentlig er og kan hjelpe med, sier Laila Viestad.

Ungdomskontaktene kan kontaktes direkte for mer informasjon:

  • Trysilturen: Truls Haugen, truls.haugen@bna.oslo.kommune.no, tlf. 984 15 877
  • Sommeråpent på Trikkehallen: Laila Viestad, laila.viestad@bna.oslo.kommune.no, tlf. 990 37 059
  • Sommercamp på Glasshuset, Marte Aunan, marte.aunan@bna.oslo.kommune.no, tlf. 452 02 588

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...