Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er Mathias (14) Oslos yngste og kuleste gründer?

Mathias Platou Aaseth selger pølser fra egendesignet pølsebod på 17. mai.

MED FAMILIEN PÅ LAGET: Mathias håper på kø foran vognen på lørdag.

Bak det som må være Oslos tøffeste pølsebod, MSP, står Mathias Platou Aaseth (14). 17. mai håper han salget, av de 500 grillpølsene, går rykende.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2014 kl 11:00

TÅSEN: Ideen om å starte eget pølsesalg kom forrige sommerferie da Mathias var sammen med familien på hytta i Kragerø.

- Pappa og jeg brukte mye av sommerferien i fjor på å planlegge og å snekre sammen pølsevognen. Men den har også blitt oppgradert underveis, sier Mathias, som går i 8. klasse ved Marienlyst skole.

LES OGSÅ: Disse jentene er best i verden

Sommerferie

Etter et noen uker på hytta og en del turer på Maxbo fikk far og sønn endelig realisert prosjektet og vogna. Den var utstyrt med gassfyrt grill.

- Vel hjemme på Tåsen brukte Mathias mange ettermiddager og helgedager på å rulle rundt i nærmiljøet for å selge pølser. Vogna, som vi regnet ut at kom på cirka 4.000 kroner, er nå inntjent, sier pappa, Einar Aaseth.

Han er tydelig stolt av sønnens pågangsmot og teft. Og innrømmer gjerne at Mathias alltid liker å fullføre et påbegynt prosjekt.

- Det var et ganske krevende prosjekt, men han er en gründertype og liker å tjene litt egne penger. Og vi synes alle det er veldig artig nå, når vi ser hvor langt han har kommet, sier Aaseth.

LES OGSÅ: Denne russebuss-vinneren er historisk!

17. mai = pølser

Så kom plutselig ideen om å selge rykende varme pølser på selveste 17. mai.

- Moren til Mathias, Ingeborg, har brukt de siste ukene på å søke Næringsetaten, Oslo kommune, om tillatelse til salg. Da det var i orden, måtte hun søke grunneier i Oslo sentrum for tillatelse av salg på 17. mai. og den jobben var ikke lett! sier Aaseth.

Men, femti epost-henvendelser til ulike grunneiere resulterte til slutt i en positiv tilbakemelding.

- «Making Waves» i Kristian IVs gate 13 sa heldigvis ja. Og det til stor jubel for Mathias som ønsket å stå nettopp der. I tillegg skal han stå på John Colletts plass på morgenen under barnetoget i Ullevål Hageby, forteller Aaseth.

LES OGSÅ: Hva er det vi feirer i dag, sa du?

MSP

500 grillpølser har allerede blitt kjøpt inn til vognen, under tittelen «MSP» eller «Mathias sin pølsevogn», om du vil. Og har du mer lyst på is, vel, så fikser Mathias jammen det, også.

- Jeg håper jo salget går bra. Jeg tenker at enten så selger jeg kjempebra eller så går salget helt greit. Men, hvis det blir bra vær så tror jeg det kommer til å gå bra, sier Mathias.

Og favorittretten til den unge gründeren?

- Det må bli pølser! Jeg er veldig glad i pølser, og nå har jeg jo mer enn nok, sier Mathias og ler hjertelig.

LES OGSÅ:

Her kan du hvile trøtte føtter på 17. mai

Slik kan du (også) feire nasjonaldagen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...