Nordre Aker Budstikke

– Minneplaketten mangler

Sverre Enevolds minnesmerke ble avduket 7. juni 2018. Foto: Janina Lauritsen

Leser lurer på hvor minneplaketten på minnesteinen på Sverre Enevolds plass har blitt av. Det vet Maridalen Rotary.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2021 kl 08:59

GREFSEN: – Jeg bor i Grefsenvn 105 a og går daglig turer med hunden min ved Sverre Enevolds plass. I ettermiddag har jeg observert at minnesteinen for Sverre Enevold mangler minneplakett. Er det hærverk, tyveri eller er den har blitt fjernet til renovering? skriver en leser i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Sverre Enevold bodde i Kjelsåsveien 67. Kjelleren og loftet ble brukt til å skjule flyktninger, til radiolytting og illegal presse. Han hjalp også flere hundre flyktninger over til Sverige.

Tidligere leder i Maridalen Rotary, Anne Marstein, ved minnesmerket på Sverre Enevolds plass. Foto: Janina Lauritsen (Arkivfoto)

Nordre Aker Budstikke tok runden for å finne mer info, blant annet hos historielag, vellet, bydelen og Maridalen Rotary.

– Minneplaketten ble litt ødelagt, da noen i vinter har klatret via den på steinen, eller lignende. Maridalen Rotary har derfor levert den inn til reparasjon. Så skal opp igjen når den er klar, kan Erik Kreyberg Normann i Maridalen Rotary fortelle.

Markering i 2018

Nordre Aker Budstikke omtalte minnesmerket i 2018, da det ble satt opp.

– Det er flott å omsider ha fått opp minnesmerket og en ordentlig markering av plassen. Vi har lenge vært engasjert i dette, sa president i Maridalen Rotaryklubb, Ola Stave, den gangen.

– Det har tatt tid, men det går når man er flere, fortsetter han.

I 1951 fikk motstandsmannen Sverre Enevold en plass oppkalt etter seg, Sverre Enevolds plass, på Grefsen.


Minnesmerket ble avduket 7. juni 2018, etter et samarbeid mellom Maridalen Rotaryklubb, Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen og Bydel Nordre Aker.

Minnesmerket er en stor og flott stein fra en gård i Maridalen, med en plakett laget av Kraftex i Moss.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...