Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Er nå Nedre Grefsen reddet for alltid? Neppe

Øivind A. Tandberg, leder av Nordre Ake Høyre, er ikke betrygget av byrådets argumentasjon om hvorfor Nedre Grefsen er ute av kommuneplanen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DEBATT: Ut i fra byrådets argumentasjon, og hva de er i stand til å gjøre med Smestad, så er vi i Nordre Aker Høyre på lang sikt bekymret for at ikke bare Nedre Grefsen, men andre småhusområder, kan bli satt under press for utbygging.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2018 kl 21:06

Det er i hvert fall en viss usikkerhet når man hører argumentet for at byrådet nå snur og tilbakefører Nedre Grefsen til småhusplanen. I Nordre Aker Budstikke 28. juni så uttaler MDGs byutviklingsbyråd Hanna Marcussen, i spissen for mange lokale og sentrale representanter for de rødgrønne, hvorfor de har snudd vedrørende Nedre Grefsen.

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) i front, med partifelle Halvard Sutterud fra bydelsutvalget til høyre. Fra venstre er BU-represetantene Terje Olav Moen (Ap) og Hanne Lyssand (SV), og leder for byutviklingskomiteen, Victoria Marie Evensen (Ap). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det skjer ikke så altfor ofte at politikere endrer standpunkt og det er derfor viktig å høre på hovedargumentasjonen på hvorfor man snur. Byrådens hovedargument er basert på en revidert befolkningsframskrivning frem mot 2040, hvor man forventer at Oslo har 50.000 færre innbyggere enn tidligere antatt, og at man da ikke trenger like mange boliger. Slike prognoser er det knyttet en del usikkerhet til, og ved neste revisjon kan de like gjerne revideres opp igjen. Hva da? Nedre Grefsens sentrale beliggenhet gjør at dette området alltid vil være interessant for utbyggere. Politikerne må derfor være så tydelig at det ikke kan herske noen tvil om den fremtidige status for Nedre Grefsen.

Nordre Aker Høyre mener:

Nordre Aker Høyre har helt siden det ble kjent at Nedre Grefsen var en del av utbyggingsområde i kommuneplanen (som samtlige partier utenom Rødt rakk opp hånden og stemte for i bystyret i forrige periode), vært klar på at man ønsket å tilbakeføre området til småhusplanen. Våre argumenter har vært at man raserer ikke godt etablerte småhusområder for å få plass til noen flere boliger. Oslo trenger å ta vare på alle de småhusområdene vi har. Vi mener at man ved å legge inn store småhusområder for utbygging slik byrådet nå gjør på Smestad, så flytter man noen grenser i tenkningen rundt byutvikling som på sikt kan være starten på en ytterligere rasering av de få småhusområdene vi har i Oslo.

Uten sammenligning for øvrig så er det en helt annen tverrpolitisk tenkning man har rundt markagrensen. Der er man meget restriktive bare man ønsker å justere litt på grensene, med den argumentasjon at man er redd det bare er starten på en nedbygging av marka.


Vi mener ikke at man skal ha en markalov i småhusplanen. Men bekymringen ved å si ja til å nedbygge et småhusområde kan bli starten på nedbygging av flere småhusområder for å dekke et økt boligbehov, er reell fra vår side. For behovet for nye boliger i fremtiden vil alltid være der, men det er ikke småhusområdene som skal dekke dette behovet.

Ut i fra byrådets argumentasjon og hva de er i stand til å gjøre med Smestad, så er vi i Nordre Aker Høyre på lang sikt bekymret for at ikke bare Nedre Grefsen, men andre småhusområder, kan bli satt under press for utbygging. Vi er helt enige med den saklige og dyktige aksjonsgruppen Stopp rasering av Nedre Grefsen (som nok i realiteten reddet Nedre Grefsen i denne runden) at man må ta vare på alle småhusområdene og føre en politikk som ikke skaper usikkerhet knyttet til fremtiden for disse områdene. En politikk som har Nordre Aker Høyre og Oslo Høyres fulle støtte.

Neste år er det valg og for første gang på mange år vil byutvikling prege valgkampen i mange deler av byen. Vi gleder oss til å møte dere og snakke om vår byutviklingspolitikk.

LES OGSÅ:

Slik fikk de øynene opp for områdets kvaliteter: To grunner til at byrådet vil redde Nedre Grefsen


Camilla Wilhelmsen (Frp): AP, SV og MDG forsøker å fraskrive seg det ansvaret de har når de fører inn et boligområde på fortettingslisten

DELTA I DEBATTEN: Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...