Nordre Aker Budstikke

Er Norges beste frivillige fra Bydel Nordre Aker?

Kulturminister Trine Skei Grande, administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid, vinner av Frivillighetsprisen 2018 Penelope Lea og styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Eidsvoll Holmås på Frivillighetens dag den 5. desember i fjor. Foto: CF Salicath, Frivillighet Norge

I fjor var det lokale Penelope Lea fra Miljøagentene og Kjelsås som fikk årets frivilllighetspris. Kanskje vet du om noen som bør nomineres?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2019 kl 09:36

NORDRE AKER: Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå er det siste frist for å nominere en du setter pris på i ditt nærområde.

Penelope Lea fra Miljøagentene og Kjelsås fikk Frivillighetsprisen i fjor. 14-åringen ble med det tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen.

– Det har betydd mye for meg å få denne prisen! Den var faktisk med på å gi oss unge, som kjemper hardt for klimasaken, oppmerksomhet rundt stemmene våre, sier Lea i dag, i pressemelding fra Frivillighet Norge.

Lea fikk prisen for sitt engasjement for miljø i barne- og ungdomsorganisasjonen Miljøagentene. Hun ble valgt inn i organsiasjonens styre i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på skolestreik for klimaet utenfor Stortinget, FNs klimaforhandlinger i Bonn og under Arendalsuka. Dagens Næringsliv kåret henne nylig til en av Norges 30 viktigste ledestjerner under 30 år.

– Frivillig arbeid er helt nødvendig. Det har vist seg at det politikerne gjør, ikke holder. Dermed trenger vi et frivillig engasjement for å gi makt til endring. Det er også utrolig viktig å stå sammen i en krise. Frivillig arbeid gir tilhørighet, tilknytning, krefter og håp. Og det trenger vi masse av, avslutter Lea.

Vil vise frivillighetens verdi

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Over 60% av befolkningen har vært frivillig i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen, står det videre i pressemeldingen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

Juryen til Frivillighetsprisen ledes av styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Eidvoll Holmås. Andre medlemmer i juryen er stortingsrepresentanter i Familie- og kulturkomiteen: Anette Trettebergstuen (A), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), samt leder for samfunn og selskapsrelasjoner i Norsk Tipping Sverre Berg Lutnæs, tidligere leder i Røde Kors ungdom Mawra Mahmood og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Audun Fladmoe.

Fristen er 15. september

Fristen for å sende inn forslag er 15. september, og du kan nominere din kandidat til Frivillighetsprisen på www.frivillighetensdag.no


Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...