Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er redd barna skal drukne i barnehagen

Ved mye nedbør må Badebakken barnehage holde barna innendørs, av frykt for drukningsfare. Foto: PRIVAT

– Ved regn eller snø som smelter, danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna. Ledelsen og ansatte ikke har annet valg enn å holde barna inne, skriver FAU ved Badebakken Barnehage i bekymringsmelding til Bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2015 kl 20:57

NYDALEN: Badebakken barnehage er en kommunal barnehage i Oslo med 56 barn fra ett til seks år. I forrige uke sendte Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Badebakken barnehage bekymringsmelding til Nordre Aker bydel og bydelsoverlegen.

Ved regn eller eventuelt snø som smelter danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna

– Alvorlig bekymret

– Vi i FAU på Badebakken barnehage er bekymret for uteområdet på Badebakken barnehage. Vi er på vegne av foreldrene i Badebakken barnehage alvorlig bekymret for tilstanden og mangel på vedlikehold av uteområdene. Uteområdet skal driftes av Omsorgsbygg, skriver FAU.

LES OGSÅ: Den lesbiske presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Holder barna inne

– Problemet er at ved regn eller eventuelt snø som smelter danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna. Det betyr at Ledelsen og ansatte ikke har annet valg enn å holde barna inne i perioder. Det mener vi er uholdbart, skriver FAU videre.

Det står også i bekymringsmeldingen at ledelsen ved barnehagen har vært i kontakt med Omsorgsbygg gjentatte ganger uten at det har skjedd betydelig forbedring.

LES OGSÅ: 50-70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Må få leke ute

– Vi mener det er rimelig at barna må få ha muligheten til å leke ute uavhengig av antall millimeter nedbør. Vi påpeker også at dette ikke bare er et problem ved unormalt store nedbørsmengder. Det har vært nødvendig å holde barna inne flere dager i høst, også på dager med store nedbørsmengder, skriver FAU og ber om en snarlig løsning inneværende uke - uke 48.

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Omsorgsbygg, som også har mottatt bekymringsmeldingen.

LES OGSÅ: Har Gunn det kuleste og beste firmanavnet i Norge?

– Store arbeider

– Omsorgsbygg er blitt gjort klar over problemet med overvann på et område av barnehagens utearealer, og hatt dialog med barnehagen om dette. Vi har undersøkt hvilke permanente løsninger som kan hjelpe problemet, men dessverre ligger tomten slik til at det er behov for store arbeider for å få ledet vannet vekk fra uteområdet, noe vi ikke vil rekke umiddelbart, skriver direktør ved Juridisk og anskaffelsesfaglig avdeling i Omsorgsbygg, Jon Søland.

– Sikring bestilt

Han fortsetter.

– For Omsorgsbygg er det imidlertid viktig at uteområdene skal kunne brukes som normalt og det vil bli satt opp sikring rundt vannansamlingen slik at det resterende uteområdet kan brukes av barna. Sikringen er bestilt, og vi håper at den vil være på plass i løpet av morgendagen (journ. anm. torsdag). Det vil også bli sett på helt midlertidige tiltak for å fjerne vannet, og med det gjøre mer av utearealet tilgjengelig.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...