Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Erna må skjerpe seg!

Ida Morén Strømsø krever handling i miljøpolitikken!

VIL HA MER MILJØPOLITIKK: - Oslo Natur og ungdom er opptatt av kollektivtrafikk og få ny t-banetunnel gjennom sentrum. Men mest av alt er vi opptatt av utfasing av oljeindustrien, sier Ida Morén Strømsø. Foto.: Julie Messel

- Det viktigste nå er å fase ut oljeindustrien og satse på fornybar energi, sier nyvalgt leder i Oslo Natur og Ungdom Ida Morén Strømsø (18).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2014 kl 11:33

OSLO: - Regjeringen må sørge for at oljeindustrien ikke lenger forblir den foretrukne industrien for ingeniører, men at industrien innen fornybar og miljøvennlig energi tar over, sier Strømsø.

Må gjennomsyre alt

Hun tar imot på Oslo Katedral skole der, hun for knappe to år siden børstet støv av lokallaget Katta Natur og Ungdom.

Nå bretter 18-åringene fra Kjelsås opp ermene for å sette miljø på agendaen.

- Miljø er ikke et område som må sidestilles, det må gjennomsyre all politikk, samtidig kan det ikke fjernes, slik regjeringen nå har gjort, sier Strømsø.

Les også: Farouk (14) jobber for å løse klimakrisen

Les også: Ungdom jobber for ungdom i Groruddalen

Hun er oppgitt over flere av regjeringens uttalte miljøskeptikere, som blant andre statssekretær i samferdselsdepartementet Frps Bård

Hoksrud og samme partis Per Willy Amundsen.

- Her må Erna rydde opp, sier Strømsø.

Kollektivtrafikk

Sine 18 år til tross, er oslojenta svært bestemt, men vennlig bestemt:

- Oslofolk generelt er opptatt av miljø, men kanskje ikke nok. Det vil jeg gjerne gjøre noe med, sier Ida.

- Oslo Natur og ungdom er opptatt av kollektivtrafikk og få ny t-banetunnel gjennom sentrum. I tillegg vil vi naturligvis jobbe for et utbedret sykkelveinett i Oslo, sier Strømsø.

Hun kommer fra, sjelden nok i Oslo, en familie som ikke har bil. Dem er det ikke så mange av, i alle fall ikke i Oslo vest.

- VI kjører kollektivt og sykler, sier hun.

- Dropp bilen!

På spørsmål om hva hun mener Oslos ungdom bør gjøre for å tenke mer miljøvennlig, er nettopp det å droppe bilen noe av det viktigste man kan gjøre, mener Strømsø.

- Og selvfølgelig melde seg inn i Natur og ungdom, sier hun

Oslo har lang vei å gå

På agendaen som nyvalgt leder står ønsket om å styrke Natur og ungdoms som en viktig politisk aktør i Oslo, og virkelig få politikerne til å føle på kroppen at ungdom krever at miljøhensyn tas.

- Oslo har kommet langt, men for at vi skal kunne kalle oss en miljøby, er det langt igjen å gå, sier Ida Morén Strømsø og begynner altså med å sende Erna i miljøskammekroken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...