Nordre Aker Budstikke

Erstatter butikkbygget med rekkehus

Det er dette butikklokalet utbygger ønsker å erstatte med fem rekkehus. I dag er det kontorvirksomhet i bygget. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Bystyret har vedtatt omregulering av eiendommen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2018 kl 13:30

KJELSÅS: Bystyret vedtok 31. januar å omregulere Hesteskoen 7 på Kjelsås fra butikk til boligbebyggelse. Hensikten med planen er å bygge fem rekkehus i to etasjer.

Butikk bygd på 50-tallet

Boligområdet Hesteskoen ligger ved Engebråten, og ble bygget ut på 1950- og 60-tallet. Bygningene i grenda består av blokker i tre etasjer, rekkehus i to etasjer og firemannsboliger i én etasje.

Den eksisterende bebyggelsen i Hesteskoen 7 består av et næringsbygg i én etasje, oppført på 50-tallet som vært i bruk som nærbutikk, ifølge Plan- og bygningsetaten. De siste årene har det vært brukt som kontorlokaler. Ifølge utbygger er det ikke lenger grunnlag for videre kontordrift.

Da Nordre Aker Budstikke omtalte de nye byggeplanene i 2016, og spurte leserne om de visste hvilken butikk som hadde holdt til i lokalene, fikk vi til svar at O.H. Werner dagligvare holdt til i butikken i flere tiår før de flyttet virksomheten til Myrerskogveien 12 (Spar Kjelsås i dag).

Rekkehus

Det er Bakke Invest AS som søkte om omregulering, og forslaget deres gir en utnyttelse på maks 45 % BYA og gesims- og mønehøyde på henholdsvis 7 og 8 meter.


Slik presenteres rekkehusene i PBEs saksinnsyn.

Om forslaget skriver Plan- og bygningsetaten at «Planforslaget medfører flere boliger i et etablert boligområde, og dagens parkeringsarealer mot Hesteskoen blir omgjort til uteoppholdsareal/forhager for rekkehusene. Parkering sikres i parkeringsanlegg under terreng med avkjørsel i sørøst. Forslaget vil gi noe mer skygge for naboeiendommer ettersom bebyggelsen er noe høyere enn dagens butikk i én etasje, og medføre noe innsyn for naboblokken i sør, som har tinglyst rett til vinduer i eiendomsgrensen.»

Nordre Aker Budstikke omtalte planene da de var ute til offentlig ettersyn. Etter høringsrunden ble prosjektet justert noe, blant annet ble byggegrensen endret fra 2 til 5 meter fra «kant regulert vei». Byggegrensen i sør er trukket inn 5,5 meter, står det i saksfremstillingen.

Påvirker naboeiendommen

Plan- og bygningsetaten anbefalte det reviderte forslaget, som nå er vedtatt av bystyret, og skriver i sin bemerkning:

«Rekkehuset lengst øst er illustrert fra 5,5 - 7 meter fra eiendomsgrensen. Dette vil medføre noe mer innsyn og begrenset utsyn for naboblokken i sør som har tinglyst rett til vinduer i eiendomsgrensen. PBE mener likevel at dette er innenfor det som kan anbefales, fordi eksisterende boenheter i naboblokken er tosidige mot øst og vest.»


Videre skriver etaten:

«På grunn av begrenset uteareal, sikres parkering i parkeringsanlegg under terreng. Avkjørselen mot sørøst vil være noe til sjenanse for naboene men etaten kan ikke se noen bedre plassering og mener den begrensede trafikken ikke vil gi store konsekvenser med tanke på støy.»

Vedtaket har klagefrist 12. mars. Klager sendes inn via Plan- og bygningsetatens nettsider.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...