Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Et budsjett for arbeid, aktivitet og omstilling»

Kristin Vinje, stortingspolitiker for Høyre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Blant hovedprioriteringene finner vi kunnskap, forskning og innovasjon. Budsjettenigheten forsterker satsingene på kunnskap med om lag 850 millioner, skriver Kristin Vinje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2015 kl 13:17

Kristin Vinje er stortingspolitiker, bosatt på Korsvoll. Hun har tidligere vært finansbyråd i Oslo, og vikarierte i høst som utdannigsbyråd. Hun har bakgrunn som kjemiker. Dette innlegget ble først publisert på kristinvinje.no.

Det har vært en travel og begivenhetsrik uke på Stortinget, og vi har fått enighet om budsjettet mellom de fire samarbeidspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Nå jobbes det i komiteene med å få på plass alle detaljene i budsjettet som skal vedtas før jul.

Norge er i den mest utfordrende situasjonen på flere tiår. Oljeprisen har falt og ledigheten har økt. Vi har en flyktning- og migrasjonskrise. Europa utsettes for terror. Familier og enkeltpersoner opplever usikkerhet. Situasjonen krever politisk ansvarlighet. Det er viktig for Høyre at Norge styres trygt. Derfor er det bra at samarbeidspartiene ble enige om et budsjett for arbeid, aktivitet og omstilling.

Høyre får gjennomslag på flere helt sentrale områder for oss i budsjettet. Blant hovedprioriteringene finner vi kunnskap, forskning og innovasjon. Budsjettenigheten forsterker satsingene på kunnskap med om lag 850 millioner. Innovasjon, næringsrettet forskning og såkornfond styrkes med om lag 250 millioner. I tillegg sikres studentene enda bedre finansiering ved at det nå skal innføres 11 måneders studiestøtte.

Satsingen på samferdsel er rekordstor. Det sosiale sikkerhetsnettet forsterkes. Regjeringen begynte i dette budsjettet omlegging til et skattesystem som skal oppmuntre til at vi skaper mer, ikke skatter mer. Høyre mener det er den beste måten å sikre varig velferd på. Det er også viktig for oss at et nytt skattesystem ikke gir utenlandske investorer mer igjen for pengene i Norge enn det gjør for norske investorer.

Den økende ledigheten må møtes med både kortsiktige og langsiktige grep. Et viktig poeng for Høyre er at de kortsiktige grepene ikke medfører varige økninger i offentlige utgifter. Derfor er regjeringens tiltakspakke på over 4 milliarder kroner målrettet nettopp mot kortsiktige tiltak som ikke medfører varig økte offentlige utgifter, for å skape arbeid og aktivitet i regionene som rammes hardest av fallet i oljeprisen. Det langsiktige omstillingsarbeidet gjør vi gjennom å investere i samferdsel, kunnskap og skatteletter som gjør at det lønner seg mer å jobbe og å skape nye arbeidsplasser.

Arbeiderpartiet har anklaget oss for å bruke for mye oljepenger. Det blir hul kritikk fra et parti som selv budsjetterer med nesten 5 milliarder de ikke har reell inndekning for. Det betyr enten at de må bruke mer oljepenger enn i det vedtatte budsjettet, eller at de må øke skattene med nærmere 5 milliarder kroner mer enn budsjettert på toppen av de 9 milliardene de allerede har budsjettert med, for å komme i mål. Det er helt feil medisin for norsk næringsliv nå.

Kristin Vinje (H)
Stortingsrepresentant, fra Korsvoll

LES FLERE MENINGER:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...