Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Et gedigent matfat

Sånn så det ut på Sognsvann mandag morgen. Foto: PRIVAT

– Skadedyr er som oss mennesker, de liker å komme til dekket bord, sier Arne Nese, i Rentokil i Frysjaveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2016 kl 10:13

SOGNSVANN: Mandag morgen la Nordre Aker Budstikke ut bilder fra leser, om hvor ille det så ut med søppel fra helgen, ved vakre Sognsvann i Oslo.

Samtidig stilte avisen spørsmål til Bymiljøetaten, om ikke søplekassene burde tømmes oftere i perioder hvor været tilsier at folk valfarter til friluftsområder.

Tømmes i helgene

- Søpla tømmes både lørdag morgen og søndag morgen på Sognsvann i sommersesongen, men en sjelden gang, når været er som nå, hoper det seg litt opp, ifølge informasjonsansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Hun fortsetter.

– Vanligvis er kapasiteten god, men som vi ser her har det vært enormt mye liv på Sognsvann denne helgen - og for oss er det også positivt. Heldigvis er området ryddet nå på morgenen, og klart for en ny fin dag, sa hun også, mandag formiddag.

LES OGSÅ: Henger du med her? Slik skriver og snakker de unge: roflmao, idk, wtf, xoxo, btw, men hva betyr det?

– De aller fleste følger etter

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Rentokil, som også rykker ut for å bli kvitt skadedyr som rotter og lignende. Teknisk sjef Arne Nese, med 30 år i bransjen, har lest saken i avisen.

– Etter gode prognoser fra værmelding burde det ikke komme som en stor overraskelse at utfarten til badevann, parker og andre steder som folk kan samles, ville bli stor i helgen. Med stor menneskelig aktivitet, blir også mengde avfall også økende, sier han.

Arne Nese i Rentokil AS Foto: RENTOKIL

Og fortsetter.

Ekstra mannskap?

– Jeg har selv vært i Skadedyrbransjen i 30 år og sett denne problematikken på nært hold gjennom alle disse årene. Er det nok med steder å kaste avfallet sitt er de aller fleste flinke til å kvitte seg med dette på riktig måte, men unntak finnes det alltid. Men hvis de fleste av oss kaster avfall på riktig måte følger de aller fleste etter å gjør det samme.

Nese mener at det aller viktigste er at kommunen sørger for at det er tilgjengelige avfalls stasjoner med god nok kapasitet til å ta unna.

– Ser man at det kan by på problemer med kapasitet vil det være en god investering å sette på ekstra mannskaper i en kortere periode. Kostnader ved opprydding senere vil bli betraktelig høyere, mener Nese.

LES OGSÅ: Tragedier kan også ramme harmoniske nabolag som vårt

Dekket bord

Og fortsetter.

– Skadedyr er som oss mennesker, de liker å komme til dekket bord - bildene fra Sognsvann viser tydelig at her er det dekket til fest - et gedigent måltid. Er dette gjentakende hendelser med søppel som flyter over og blir dratt rundt blir dette etter hvert er innlært spisemønster for skadedyr, mener Nese.

– Flere avfallsdunker, nær folk

– Det viktigste før dager hvor man forventer et ekstra stort press på rekreasjonsområder setter ut store avfalldunker like de som benyttes for vanlig husholdning. Dette er dunker som alle er godt kjente med, og som vil være naturlige å benytte seg av, sier Nese og legger til at det er viktig at kastestasjonene er så nær som mulig der menneskene er.

– Et annet viktig element er også respekten for de som har den utrolige viktige jobben det er i samfunnet å jobbe med renovasjon. Jeg kan ikke forestille meg at det er spesielt lystbetont å gå i gang med å rydde opp i tilstander som vist på bildene som er tatt ved Songsvann.

– Vurderer fortløpende

Nordre Aker Budstikke har etter intervjuet med Rentokil og Nese, vært i kontakt med Bymiljøetaten, som ikke ønsker å kommentere Neses uttalelser mer enn følgende.

– Det er heldigvis ikke ofte vi ser så overfylte kasser som etter denne helgen, men vi vurderer fortløpende antallet avfallsbeholdere på Sognsvann, sier Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...