Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Et iPad-kurs for eldre gir Philipp (18) gratis bil

Vinner «Ildsjelbilen» i Oslo vest.

Philipp (18) har holdt iPad-kurs for eldre siden han var 16. For det får han Ildsjelbilen i tre måneder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2014 kl 14:35

VINDEREN/SKØYEN: Som 16-åring banket Philipp Wendler på døra hos Vestre Aker Frivillighetssentral på Vinderen.

- Det var en venn som inspirerte meg til frivillig arbeid, sier Philipp. På et arrangement på Youngstorget i regi av Frivilligsentralene fikk han høre at å skifte en lyspære, eller bare sosialt samvær - det å være en samtalepartner - kan bety veldig mye for mange.

- «Det kan jeg gjøre!» tenkte jeg, forteller Philipp, og fant veien til sin lokale frivillighetssentral. Resten er historie.

LES OGSÅ: Hvem skal få «Ildsjelbilen»?

Holder iPad-kurs

Det er frivillighetssentralleder Espen Watne Andresen som nominerte sin unge støttespiller til Ildsjelbil-prisen.

- Som 16 åring kom han til oss og sa han ville bruke endel av fritiden sin på å være nyttig for samfunnet. Siden den dagen for to år siden har Philipp holdt iPad-kurs for eldre nesten hver måned. Kursene går over tre kvelder og de er meget populære. Phillip får skryt for sin evne til å kommunisere med eldre, og han er tålmodig, sier Andresen.

Her kan du lese om Akerspostens møte med den da 16-år gamle Philipp i 2012, og de strålende fornøyde iPad-brukerne.

- Får du penger for det?

Ildsjelbilen er et sam­ar­beid mel­lom Me­die­hu­set dittOslo, Møl­ler Bil Skøy­en og CC Vest. Ju­ry­en, med re­dak­tør Fred­rik Eck­hoff, salgs­sjef Bir­git Gjær­der og mar­keds­sjef Hei­di J. Lar­sen lot seg umid­del­bart im­po­ne­re av den drif­ti­ge 18-år­in­gen.

Vinneren av Ildsjelbilen får disponere den elektriske VW E-Up-bilen gratis i tre måneder. Årets første vinner var Bygdø IL-leder Einar Kjerschow. Se faktaboksen for hvordan din lokale ildsjel kan nomineres til neste periode.

- Hva sier dine jevnaldrende om at du bruker tid på å kurse eldre? spør vi Philipp.

- De spør «Får du penger for det?». Mange skjønner det nok ikke helt, sier Wendler, som også er frivillig sanitetsvakt i Røde Kors Hjelpekorps.

- Du bestemmer helt selv hvor mye tid du bruker på det. For meg har det vært veldig positivt, både sosialt og kunnskapsmessig. Alle har tid til å hjelpe noen, hvis man vil. Alle har tid til å skifte en lyspære, et kvarter i måneden er nok. Det er bare en prioriteringssak.

HVEM SKAL FÅ ILDSJELBILEN TIL HØSTEN? NOMINÉR DIN KANDIDAT NÅ!

LES OGSÅ: Dronningen takket Einar for skiløypa. Nå får han gratis bil

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...