Nordre Aker Budstikke

Ett korona-år skiller disse bildene

Bildet til venstre viser parkeringsplassen på Skar skjærtorsdag i fjor. Den venstre halvdelen viser utfarten årets skjærtorsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Kanskje du var en av de som byttet ut påskefjellet med Maridalen i fjor? I år har mange byttet tilbake.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2021 kl 16:52

MARIDALEN: Sjelden hadde beboerne i dalen opplevd maken til «folkevandring» som i fjorårets påske. Køene av biler var lange, bussene stappet og turgåerne mange.

Spesielt skjærtorsdag i fjor var pågangen i Maridalen enorm.

– Det har vært helt ekstremt, konstaterte Norgesbuss´ trafikkleder Jan Åge Andresen da Nordre Aker Budstikke møtte ham på Skar for ett år siden.

Han syntes det var vanskelig å anslå hvor mange som hadde vært der i løpet av dagen.


– Da jeg kom hit halv ti, var plassen allerede full. Hvor mange som har snudd og kjørt ned igjen, må gudene vite for å si det rett ut, sa Andresen.

Det var til tider ikke vanskelig å være for seg selv i Maridalen torsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

I år er det ikke hytteforbud slik som i fjor. Det var tydelig merkbart i Maridalen skjærtorsdag. Trykket er betydelig mindre enn i fjor.

Parkeringsplassen på Skar var langt fra like full som i fjor. Midt på dagen torsdag var det fortsatt plass til langt flere biler.

På Skar var det plass til flere torsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Trykk også i år

Pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, sier at også de merker mindre trykk torsdag enn i fjorårets påske.

– Det går generelt sett veldig greit. Periodevis er det litt trangt på 51- og 56B-bussen. Det er mange som er ute og legger påsketuren ut, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. Foto: Ruter

Johansen opplyser at de har noen busser som de kan omdisponere.


– Det varierer fra nesten ingen reisende til 60 prosent belegg og varierer veldig fra avgang til avgang. Det virker som folk også har lagt turen til nærmiljøet som vi har oppfordret til. Ellers er folk flinke til å holde avstand og ta smittevernreglene på alvor.

Ruter melder at mange følger oppfordringen deres om å holde seg til eget nærområde. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi har endel vektere, spesielt på øybåtene og andre steder vi vet det kommer mer trykk.

En operativ leder er også ute og observerer. Han har blant annet vært i Maridalen, Solemskogen og Grefsenkollen og Tryvann torsdag.

Betydelig færre på Låkeberget enn i fjor. Foto: Christian Fredrik Borg


Slik så det ut ved Låkeberget parkeringsplass skjærtorsdag klokken 15 i fjor. Foto: Christian Fredrik Borg

Langs Gamle Maridalsvei hadde flere parkert. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...