Nordre Aker Budstikke

Til salgs:

– Et kulturminne!

Ifølge eiendomsmegleren, men du må virkelig bla opp for å sikre deg denne eiendommen i Bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2019 kl 10:47

BLINDERN: Dette var arkitekt Oscar Hoffs hjem fra 1915, den såkalte Hoffstua, som han skal ha tegnet og bygget til seg selv:

– En praktfull og enestående villaeiendom på 1.6 mål. Nyrestaurert og luksuriøs. Med plassering på en høyde, drøye 1,6 mål tomt og vid utsikt i syd og vest, er ikke dette bare en vakker villa, men en perle av en eiendom. Boligen har nylig blitt totalrenovert og restaurert, med et resultat som langt overgår fordums prakt, beskriver megler eiendommen i prospektet.

Men eiendommen i Apalveien 45 det koster, prisantydning er 42.5 millioner, uten omkostningene.

Boligen har fem soverom, primærrom er 341 kvadratmeter, byggeåret er også 1915.

Det er også praktikantdel i boligen.

– Kulturminne

DN.no omtaler også eiendommen og boligen på byantikvarens gule liste over verneverdige bygg, søndag,. Avisa skriver blant annet at boligen i 2016 ble solgt for 14.7 millioner, og nå skal selges for 42.5 millioner:

Eiendomsmegler Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve og partnere kommenterer:

– Det er gjort en betydelig renovering av boligen, og påkostet mye penger - hele 23 millioner kroner. Dette er et også et fantastisk flott kulturminne!

Arkitekt Oscar Hoff

Fra Norsk kunstnerleksikon og snl.no står det blant annet følgende om arkitekt Hoff - H. - (1875 - 1942): ...H. blir ut over sin virksomhet som bygningarkitekt med rette husket som byplanlegger. Det var her han gjorde sin største innsats. Han deltok i de fleste av tidens byplan- og reguleringskonkurranser i Norge, og i nesten alle vant han premier. I 1913 vant han konkurransen om Ullevål hageby, som i sin helhet ble utført etter H.s planer. I denne og senere byplaner, som Lille Frøen og reguleringsplanen for Notodden, kan man se innflytelsen fra den østerrikske byplanlegger Camillo Sitte og hans ideer. Dette viser seg i Ullevål hageby på tross av visse monumentale aksiale trekk - her kan du lese mer om arkitekten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...