Nordre Aker Budstikke

Et langt «ekteskap», og det bare fortsetter

På tribunen på Nordre Åsen, fra venstre Skeids assistenttrener Morten Berre, fra OBOS Eddie Thomas, og Skeid-trener Gard Holme.

– Vi har samarbeidet uavbrutt siden 1996-sesongen, og feirer i år 25-årsjubileum som samarbeidspartnere, sier daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, om OBOS.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2021 kl 13:22

NORDRE ÅSEN: Før påske var OBOS' representant innom Nordre Åsen, for å fornye «ekteskapsløftet» mellom OBOS og Skeid.

– Vi har samarbeidet uavbrutt siden 1996-sesongen, og feirer i år 25-årsjubileum som samarbeidspartnere. Det er en av landets lengste uavbrutte samarbeidsavtaler mellom idrett og næringsliv! ifølge daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand.

Han sier at avtalen har vært veldig viktig for Skeid i alle disse årene. Klubben er støttet med til sammen et betydelig millionbeløp gjennom disse 25 årene, opplyser han.

Opp- og nedturer

– Som i lange ekteskap har man jo sine opp- og nedturer, og i en såpass lang tidsepoke har det også vært turbulente perioder for Skeids del, der OBOS har stått last og brast ved klubben i med- og motgang. Det er en stayerevne uten like i sponsorsammenheng. I en spørreundersøkelse i medlemsmassen i fjor svarte over 90 prosent av respondentene at OBOS var klubbens hovedsponsor. Vi våger også å påstå at ingen har høyere andel OBOS-medlemmer enn Skeid i idretten, hvor hele 85 prosent av husstandene våre er medlemmer i OBOS. Så da passer det bra at hjemmebanen heter OBOS Idrettspark Nordre Åsen, legger Holmeide Strand til.

Og så bør det nevnes at under den lille markeringen ute i sola var også tidligere Skeid-spiller, nå assistenttrener for A-laget, Morten Berre innom. Han var «OBOS-gutt» for Skeid i 1996. Berre forteller at hver av spillerne i Skeid fikk i oppdrag å representere hver sin sponsor, og Morten fikk ansvar for OBOS.


Holmeide Strand oppsummerer fra Berres historie:

– Han fortalte en historie om at han skulle tas bilde av i OBOS-regi av en fotograf, og møtte opp til avtalen presis. Der var ingen fotograf å se på stedet. Morten var jo ikke så gammel den gangen, og hadde aldri vært på noe sponsormøte før, så han ringte på en dør og endte opp hjemme hos et eldre ektepar. De skjønte like lite som han, men var behjelpelig og slo opp i telefonkatalogen og ringte rundt for Morten. Til slutt dukka fotografen opp. Gard Holme (hovedtrener) som var med på seansen la til at det er slutt på den tiden hvor spillere sendes alene ut på sponsormøter nå.

Eddie Thomas fra OBOS markerer 25 år med Skeid.

Trygg partner for OBOS

OBOS og sponsorrådgiver Eddie Chr. Thomas er glade for samarbeidet med Skeid.

– Alt i alt opplever vi Skeid som en trygg og solid samarbeidspartner, og vi er glade for at vi nå forlenger samarbeidet for ytterligere tre år, sier Thomas i OBOS.


– OBOS handler jo først og fremst om å skaffe trygge og gode boliger til våre medlemmer, men vi er også opptatt av «livet mellom husene», ikke minst i de områdene der OBOS bygger, og har bygget, boliger. Som for eksempel rundt Nordre Åsen, og vi opplever at vår støtte til Skeid bidrar til nettopp dette. Det at så mange barn og unge kan trene, møte venner og ha det gøy gjennom Skeid, bidrar i høyeste grad til «livet mellom husene», sier Thomas.

Men han trekker også frem A-lagets betydning for små og store supportere gjennom mange år.

– Skeids A-lag betyr selvsagt mye for veldig mange, ikke minst med tanke på den tradisjonen og historien klubben representerer. Tenk bare på all entusiasmen, forventningene og engasjementet Skeids kamper skaper, enten de spiller i Eliteserien, OBOS-ligaen eller som denne sesongen; i PostNord-ligaen (2. divisjon, journ.anm.). For mange er disse kampene et stort høydepunkt, og så er det jo for Skeid-tilhengere som for alle oss andre lidenskapelige fotballentusiaster, at fotballkampene ofte får frem hele følelsesregisteret.

– Hva får så OBOS igjen for sitt engasjement i Skeid?

– Det er jo mange ulike grunner en bedrift kan ha til å gå inn som støttespiller eller sponsor i en fotballklubb. At vi på den måten kan bidra til «livet mellom husene» har jeg jo nevnt, og i OBOS mener vi oppriktig at dette er en viktig del av vårt samfunnsansvar, det å kunne gi noe tilbake til et nærmiljø.


Og selvsagt er det også viktig for boligbyggeren å vise frem OBOS-logoen:

– Det gjelder både på drakt og på skilter rundt omkring på arenaen, og da er jo vårt håp at ved å vise at vi står sammen med Skeid, som mange har gode assosiasjoner til, vil dette også være positivt for OBOS. Når vi inngår samarbeidsavtaler er det dessuten viktig at også OBOS-medlemmene får noe tilbake, og det er derfor hyggelig å kunne registrere at OBOS-rabatten våre medlemmer får på Skeids hjemmekamper er meget flittig brukt, ifølge Thomas.

I tillegg bidrar OBOS til Skeids fotballskoler, og også til aktiviteter på kampdager.

– Nå får vi bare krysse fingrene for at sesongen snart kommer i gang, slik at vi igjen kan møtes til fotballkamper på OBOS Idrettspark Nordre Åsen og for å heie Skeid frem til opprykk til OBOS-ligaen! Det hadde vært helt strålende, avslutter Thomas.

Mer OBOS-samarbeid på Nordre Åsen

Tidligere har Nordre Aker Budstikke flere ganger omtalt Skeids store planer om å bygge ny arena på Nordre Åsen, kombinert med leiligheter.


Dette er et samarbeidsprosjekt med OBOS. Skeid ønsker å overta Nordre Åsen fra kommunen, like billig som Vålerenga overtok stadion-tomta på Valle i sin tid. Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til ligger en innstilling fra Bymiljøetaten om initiativet fortsatt hos idrettsbyråd Omar Gamal (SV).

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...