Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

«Man skal ikke være avhengig av bil for å komme seg på jobb, til skole eller barnehage»

Fra venstre: Berit Riise Kavik, Hanne Lyssand, Sunniva Holmås Eidsvoll og Tarjei Helland. Foto: NORDRE AKER SV

KOMMENTAR: Luftkvaliteten i Oslo blir stadig bedre, men den oppfyller ennå ikke EØS-kravene til god luftkvalitet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2019 kl 11:41

SV i Nordre Aker og Vestre Aker hadde onsdag medlemsmøte om partiets valgkampsaker. Det ble et engasjerende og lærerikt SV-møte.

I møtet deltok også Sunniva Holmås Eidsvoll, leder i Oslo SV og bystyrerepresentant, og Tarjei Helland, byrådssekretær og byrådskandidat ved valget til høsten. Eidsvoll og Helland innledet for ca. 30 frammøtte om SV og Oslo SVs hovedsaker fram mot valget: fordeling, miljø og skole.

Også Nordre Aker SVs første- og andrekandidat til bydelsvalget til høsten, Hanne Lyssand (også nestleder i Oslo SV) og Berit Riise Kavik.

Oslo SV la tidligere denne uken fram en rapport om de store forskjellene i Oslo og hva som kan gjøres for å redusere dem. Eidsvoll la fram deler av tallmaterialet i rapporten og utredet blant annet ut om SVs nye virkemiddel i boligpolitikken. Det er den tredje sektoren, der de som har behov for det skal få leie bolig som nedbetaling på veien mot å eie boligen.

Miljøet er en viktig fanesak. Et mål Oslo SV har for den neste fireårsperioden, er at man ikke skal være avhengig av privatbil for å komme seg på jobb, til skole eller barnehage. I 2019 kjører det 14 000 færre biler gjennom bomringen pr dag enn i 2015.


Luftkvaliteten i Oslo blir stadig bedre, men den oppfyller ennå ikke EØS-kravene til god luftkvalitet. I den kommende fireårsperioden vil SV fortsette med å bygge ut kollektivtransport og sykkeltilrettelegging, slik at det skal bli lettere å la bilen stå.

Skolen er det tredje satsingsområdet for Oslo SV. Helland, som er byrådssekretær for oppvekst og kunnskap, fortalte om både forbedringene i Oslo-skolen i tiden SV har vært i byråd, og planlagte tiltak. Finansieringen av de videregående skolene, opptaksregler, leksebelastning og lærertetthet ble tatt opp. For SV er det også en seier at det fra høsten av være gratis AKS for alle førsteklassinger i Oslo, og gratis AKS opp til fjerde trinn i enkelte bydeler. Nå kan alle delta på lek og læring også etter ordinær skoletid.

Nordre Aker SV står godt rustet og gleder seg til valgkamp etter det engasjerende og lærerike møtet. De er i gang med utdeling av løpesedler om fordeling og forskjeller i uke 21 og 22, både på Storo, i Nydalen og ved Ullevål stadion.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...