Nordre Aker Budstikke

Et skuffet Skeid rykker ned. Lyn-damene ut i kvalik

Tom Nordlie og Skeid har vært fordrevet fra Nordre Åsen pga. baneoppgraderinger store delen av sesongen. Når de er tilbake neste år er det én divisjon ned. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Fotballsesongen er snart over for i år, og det har vært en ujevn affære for topp-lagene fra Nordre Aker, sett under ett. Det eneste topplaget – Lyn-damene – har fortsatt mulighet til å berge plassen. Skeid rykker ned fra nivå to.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 17:36

NORDRE AKER: For Skeids herrer glapp siste mulighet til å klamre seg til en kvalifiseringsplass for å holde liv i håpet om fortsatt OBOS-ligaspill neste år, lørdag. Laget tapte hjemme, på "lånearenaen" Intility på Valle, mot Notodden.

Skeid, som gikk til pause med ledelsen 2-1, etter scoringer fra Johnny Buduson og Johannes Nuñez, ble truet av gjestene helt i begynnelsen av kampen. Takket være keeper Idar Lysgård, forble målet enn så lenge tomt.

Det var to straffespark som skulle "frarøve" Skeid seieren, og gi poengdeling på Intility. Den første etter 39 minutter, og den siste fire minutter på overtid, minutter der Skeid spilte med ti mann, etter at Mesut Can måtte av banen med skade. I Skeid-leiren var man lite fornøyd med dommerens avgjørelser.

– I dag skaper motstanderen nesten ingen målsjanser, og de får to straffespark. Det er mulig det er riktig, ett av dem. Men vi skal også ha straffe for eksakt samme situasjon i annen omgang på 1-0, sa trener Tom Nordlie i et intervju på Skeid.no etter kampen.

Han mener denne kampen, og tapet mot Ull/Kisa i oktober er gode bilder på sesongen for Skeid.


– Når du har ti uavgjort og elleve ettmålstap og har vært med spillemessig i alle kamper, uten én eller to, så føles dette helt utrolig, sier en svært skuffet Nordlie. Nå gjenstår én kamp, borte mot Raufoss lørdag, men den vil ikke bety noe for Skeids plassering på tabellen.

Dermed er nedrykket uunngåelig, og Skeid må tilbringe neste sesong i 2. divisjon - PostNord-ligaen. I årets 2. divisjon avd. 2 var Kjelsås opprykkskandidat nesten helt til sesongslutt, men også Kjelsås blir værende på nivå tre.

Håp for Lyns damer

For Lyns damer i Toppserien har det også vært en turbulent sesong. Lørdag tok de imot Røa på hjemmebane. Det vil si KFUM Arena, ettersom kunstgresset fortsatt ikke er klart på arenaen på Kringsjå.

Foto: DAG STANDAL/BILLY BONKERS

Den endte 1-1 etter scoring av landslagsaktuelle Vilde Hasund, ett minutt før pause. Røa utliknet halvveis i andre omgang, og dermed ble det bare ett poeng til Lyn.


Én kamp før sesongavslutningen ligger Lyn på 10. plass med 19 poeng. Dermed er kvalifiseringsplassen sikret, men det betyr at damene må slå opprykkskandidaten fra 1. divisjon for å berge Toppserieplassen. I 1. divisjon er det Fløya som ble seriemestre etter at siste kamp ble spilt i helgen, og er dermed det laget Lyn skal møte til kvalifisering i slutten av november.

Toppserien reduseres fra 12 til 10 lag i 2020, derfor er det kun seriemesteren i 1. divisjon som har mulighet til å kvalifisere seg til opprykk i år, mot Toppseriens tredje siste lag.

Men før den tid skal Lyn spille sesongens siste ordinære seriekamp mot Kolbotn på Sofiemyr lørdag.

For Lyns herrer i 3. divisjon endte det med en midt på treet-sesong, og en 6. plass da siste kamp i Norsk Tipping-ligaen avd. 2 ble spilt 26. oktober. Lyn vant 3-1 over Mjøndalen 2, og kunne notere elleve seiere, ni tap og seks uavgjort i 2019-sesongen. Dermed holder lager stand på nivå fire.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...