Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Et tråkk nærmere sykkelvei i Maridalen

Forarbeidene med sykkel-/gangvei i Maridalen er påbegynt, men det blir en «ekstremt komplisert saksgang».

Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Det går fremover mot sykkel- og gangvei innover i Maridalen - arkeologene sjekker nå områdene med tanke på fortidsminner. Men det blir en «ekstremt komplisert saksgang».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2013 kl 09:38

MARIDALEN: Arkeologene har nettopp startet arbeidet langs der traseen er planlagt langs Maridalsveien - fra Brekkekrysset og inn til Hammern. Arkeolog Leif Håvard Vikshåland ved Byantikvaren forteller at arbeidet forventes å vare i fire - fem uker.

Vi har nettopp startet søket etter fortidsminner langs strekningen for den planlagte gang/sykkelveien i Maridalen. Det har jo vært gjort «løsfunn» i området tidligere, for eksempel ved pløying av åkrene. Så kanskje finner vi noe? Alt eldre enn år 1537 regnes som fortidsminner, forteller arkeologen.

Les også: Tatt med varebilen full av sykler i Maridalen

To alternativer

Seniorrådgiver i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg, forteller om de to alternativene som ligger i reguleringsplanen.

Slike utgravinger arkeologene nå holder på med, må være gjennomført før selve reguleringsplanarbeidet starter. Det er to alternative forslag som er under utredning. Det ene er gang/sykkelvei på østsiden av veien - mot vannet. Det andre er utvidelse av veien på begge sider, sykkelvei på veiskulderen, forteller Bratteberg.

Les også: Her skal syklister settes foran bilister

- Ekstremt komplisert saksgang

Planforslaget skal sendes ut på høring på nyåret og det er mulig at forslaget kan sendes Plan og bygningsetaten i løpet av 2014, slik at selve reguleringsarbeidet kan starte opp. Dette blir en ekstremt komplisert saksgang. Reguleringsplanen må jo også innom Miljøverndepartementet, siden området er innenfor marka. I tillegg skal også Fylkesmannen behandle saken, da Maridalen er et landskapsvernområde, før saken skal til politisk behandling, forteller Bratteberg.

Det er derfor umulig å tidfeste byggestart så tidlig i prosessen, legger han til.

Les også: Slik blir den nye E 18 Mosseveien

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...