Nordre Aker Budstikke

«Et under at det ikke har skjedd ulykker som kunne fått fatale konsekvenser»

Her fra tidligere anledning, da en trailer kjørte seg fast på vinterføre i smale Lachmanns vei, i svingen ned mot Langsetløkka. Det er ikke kjent om akkurat denne traileren hadde tilknytning til utbygging i området. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJON

Står det blant annet i klagen til Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten, om forholdene i Lachmanns vei. Utbygger i området vil nå ha en helt ny gjennomgang, med kommunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2018 kl 10:09

KJELSÅS: Før helgen sendte boligeier i Lachmanns vei klage til Plan- og bygningsetaten, med kopi til Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten, om forholdene i Lachmanns vei. En klage på dårlig sikring for myke trafikanter, store maskiner og lastebiler i veien, blant annet fra utbyggingen og oppgradering av veien, i forbindelse med bygging av flere enn 30 nye boliger ved Rønningen Folkehøgskole.

«Arbeidene har nå pågått i noen måneder. Forholdene for gående på strekningen fra krysset ved Solemskogveien og ned til Langsetløkka er under enhver kritikk. Det er overhodet ikke merket eller sikret trygg gangpassasje.

Det oppstår daglig farlig hendelser som følge av tunge anleggsarbeider, med store maskiner og lastebiler, hvor gående må sno seg mellom helt på egen risiko. Det er mangelfull og fraværende dirigering av trafikken, og det er heller ikke satt opp sperringer eller annen sikring som henviser gående til trygg gangpassasje. Vinterforholdene med mye snø øker risikoen for ulykker, og store lastebiler holder høy hastighet på glatte veier, sannsynligvis for å komme seg opp bakkene.»

Skriver klageren til etatene.

Innsenderen legger også til at han synes det er et under at det ikke har skjedd ulykker som kunne fått fatale konsekvenser, og at det anmodes på det sterkeste om at kommunen snarest utfører tilsyn på byggeplassen og pålegger entreprenør større fokus på sikkerhet og tilrettelegging for gående.


LES OGSÅ: Noen har ødelagt bommen i Lachmanns vei

– Utfordrende

Utbygger ved Rønningen Folkehøgskole, svarer følgende i en mail til Nordre Aker Budstikke:

– Vi ser at situasjonen i Lachmanns vei er utfordrende for tiden, med våre arbeider og de andre parter på stedet som det skal tas hensyn. Dere har helt rett i at det er de myke trafikantene som settes i første rekke, og dette har vært vårt fokus hele veien, ifølge Pål Kallasten, prosjektutvikler for utbygger Solid Entreprenør AS.

Videre forteller han om gjennomførte tiltak, som skal inkludere blant annet oppsynsmenn som følger med til enhver tid, radiokommunikasjon mellom maskinførere, arbeidsopphold morgen og ettermiddag på de mest trafikkerte tidspunktene. I tillegg skilting og avsperring av områder hvor anleggsmaskiner har vært i drift.

Ny gjennomgang

– Veiarbeidene og medfølgende sikkerhetstiltak er siden starten utført i samråd med Bymiljøetaten, vi har hatt løpende dialog med de underveis. I lys av denne, har vi likevel tatt initiativet til en ny, helhetlig gjennomgang av prosjektet sammen med Bymiljøetaten, tidlig i uke 10. Vi vil komme tilbake med en oppdatering til naboene som er påvirket av våre arbeider etter dette, videre ifølge Kallasten.


Han skriver også at alle berørte har blitt varslet og gitt informasjon forut og underveis i prosjektet, hvor de også har blitt oppfordret til å komme med tilbakemeldinger. Dette gjelder fortsatt.

– Vi ønsker at de som er berørt av arbeidene og som ser ting som bør belyses, kommer med innspill, og vi lover at de vil bli tatt på alvor.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...